• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

41% от софиянци доплащат за парно

41% от софиянци доплащат за парно

София /КРОСС/ Приблизително равен ще бъде броят на софиянци, които ще се радват и ще плащат при изравнителните сметки за парно. Това показва доклад на единия от топлинните счетоводители. Всеки десети столичанин пък е платил за парно и топла вода през изминалата зима точно толкова, колкото е консумирал.
Близо половината от клиентите на компанията ще бъдат доволни, тъй като "Топлофикация" ще трябва да им възстановява суми. През изминалия отоплителен сезон 2014-2015 г. Точно 48% от абонатите са получили и платили по-големи суми спрямо това, която са консумирали през зимата.
41% от клиентите пък ситуацията е точно обратната и те ще имат да доплащат на "Топлофикация София". При 11% от потребителите сметките през зимата са били абсолютно точни и тези клиенти няма нито да доплащат, нито да получават обратно пари.
Сумите, които абонатите с по-ниски сметки от реалната си консумация ще трябва да додават обаче в масовия случай не са драстични. Едва 6% от клиентите на този топлинен счетоводител имат да плащат между 101 и 150 лв.
При 9% от абонатите сумата за доплащане се движи между 51 и 100 лв. Изравнителна сметка за доплащане на 10 до 50 лв. пък ще получат 11% от абонатите.
Малко над 2% от абонатите на топлинния счетоводител обаче не са осигурили достъп на отчетниците до жилището си и съответно ще получат изравнителна сметка за консумация на максимална мощност. Подобни начисления се правят и на абонати, чиито водомери са демонтирани или повредени, съобщава "Стандарт".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.