• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Зам.-министър Ахладова и председателят на Нотариалната камара на Германия обсъдиха дигитализацията на дружественото право

Зам.-министър Ахладова и председателят на Нотариалната камара на Германия обсъдиха дигитализацията на дружественото право

/КРОСС/ Зам.-министърът на правосъдието Дедислава Ахладова се срещна днес с председателя на Нотариалната камара на Германия д-р Йенс Борман. На срещата присъства и Димитър Танев, председател на българската Нотариална камара.
Зам.-министър Ахладова запозна детайлно д-р Борман с практиките в областта на дружественото право у нас във връзка с предстоящия дебат около подготвяния от Европейската комисия пакет от реформи, свързани и с неговата дигитализация.

Тя изтъкна, че Единният търговски регистър, който функционира изключително успешно от 2007 г., дава възможност на дружествата да се регистрират изцяло по електронен път. Това обаче не изключва необходимостта от предварително нотариално удостоверяване на редица факти и обстоятелства , преди представянето на документите по електронен път.

„Като бъдещ председател на Съвета на ЕС следим с изключителен интерес обсъжданията около дигитализацията на дружественото право. Страната ни ще се стреми да търси оптимален баланс между интересите на държавите членки, като един от основните акценти ще е предвиждането на достатъчни гаранции за правната сигурност в гражданския оборот", каза още зам.-министър Ахладова.

Тя и д-р Борман се обединиха около тезата, че при внедряването на дигитализацията трябва да има гъвкавост, която да позволи на отделните страни членки да запазят изградените добри практики в системите си, като в максимална степен продължат да гарантират сигурността на гражданите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.