• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

​Бившият президент на Jet Airways е арестуван на летището в Мумбай​

​Бившият президент на Jet Airways е арестуван на летището в Мумбай​

/КРОСС/ Индийските имиграционни власти спряха бившия шеф на Jet Airways Нареш Гоял и съпругата му да отпътуват за Лондон. Преди месец компанията спря да лети заради сериозни дългове.

Гоял е арестуван в международното летище на Мумбай заедно със съпругата си Анита, когато самолетът им за Дубай вече загрявал двигателите си.

Длъжностни лица не дадоха обяснение за забраната за пътуване на двойката, но в някои медии беше съобщено, че им е било позволено да напуснат летището по-късно.

69-годишният Гоял се оттегли от председателството и управителния съвет на компанията през март след пакт за преструктуриране на дълга с кредиторите. Компанията е взела заем от 1,2 млрд. долара.

След като преди време беше най-голямата авиокомпания в Индия, Jet Airways прекрати дейността си, след като консорциум от кредитори отказа да плати спешно, когато през април компанията не успя да намерят купувач за 75% дял в превозвача.

Консорциумът, ръководен от държавната банка на Индия, най-голямата държавна банка в Индия, пое контрола над Jet Airways през март, като обеща да предостави 218 млн. долара като "незабавна финансова подкрепа" като част от спасителен план.

Но кредиторите отказаха да дадат пари на закъсалата авиокомпания, която не плаща заплати на служителите си от януари и около 20 000 души са изправени пред загуба на работа.

Лошите инвестиции, конкуренцията от страна на няколко нискотарифни превозвачи, високите цени на петрола и слабата рупия доведоха до сегашните финансови затруднения на Jet Airways. Лошото управление също е измъчвало авиокомпанията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.