• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

От 4 до 11 февруари ВКС на РФ са унищожили близо 1,9 хил. обекта на терористите в Сирия

От 4 до 11 февруари ВКС на РФ са унищожили близо 1,9 хил. обекта на терористите в Сирия

/КРОСС/ През периода от 4 до 11 февруари самолетите от руската авиогрупа в Сирия са извършили 510 полета и са унищожили близо 1 900 обекта на терористите, съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

„През последната седмица на февруари между, 4-ти и 11-ти, руските самолети в Сирийската арабска република са извършили 510 полета, по време на които са извършени въздушни удари по над 1 888 обекта на терористите в провинциите Алепо, Латакиа, Хана, Деир ез-Зор, Дераа, Хомс, Хасака и Рака“, каза той.

Руските военни самолети са убили и двама влиятелни командири от терористичните редици в Сирийската провинция Алепо, заяви още Конашенков.

„В резултат от ударите на руските военни самолети, терористите претърпяха тежки загуби. Двама влиятелни полеви командири бяха убити в провинция Алепо”, каза генералът.

Конашенков подчерта, че ключово убежище в района на Калаз-Тахтани е било унищожено заедно с един от лидерите на терористичната групировка Абу Магер, познат още като Фарид ал-Мисри.

Освен това, руските изтребители в Латакия са бомбардирали девет камиона с боеприпаси, в резултат на което са били унищожени над 40 терориста. „Изтребители Су-25 откриха край пътя Ер-Карятейн-Хомс три автомобилни колони с техника, осъществяващи превоз на терористи, оръжие и боеприпаси. Бе нанесен въздушен удар по това струпване на техника на терористите. След последвало разузнаване бе установено, че са унищожени девет тежкотоварни камиона с боеприпаси, две единици бронирана техника и над 40 терористи“, каза Конашенков.

„В околностите на град Тарийе ел-Гарбия в провинция Дераа бомбардировачи Су-34 нанесоха въздушен удар по опорен пункт на терористите. От прякото попадение на коректируем боеприпас опорният пункт бе напълно разрушен. Данните за обективен контрол потвърждават унищожаването на две единици бронирана техника на терористите“, добави Конашенков.

Терористите в Сирия се опитват да дезертират на територията на Турция, „сливайки се“ с цивилните жители на Алепо, заяви още официалният представител на руското министерство на отбраната.

„В терористичните отряди, действащи в района на Алепо, се регистрира масово дезертьорство. Терористите заплашват местното население и принудително прогонват хората към турската граница. Захвърлили оръжието си, те се опитват да се слеят в тези колони, знаейки, че руската авиация и сирийските правителствени войски никога не нанасят удари срещу цивилното население“, каза генералът.

Според Конашенков, западните медии излъчват кадри от разрушения още преди операцията на ВКС на РФ град Алепо и ги представят като последствия от руските бомбардировки. „Нещата стигнаха до там, че кадрите на разрушения много преди началото на руската операция в Сирия град Алепо американските и европейските телевизии представят за последствия от руските бомбардировки“, каза той.

Руската авиация не е бомбардирала обекти в град Алепо, а заявленията на Пентагона, че са били унищожени две болници, са „глупости“, заяви представителят на руското министерство на отбраната. По-рано, припомни генералът, официалният представител на Пентагона Стивън Уорън заяви, че руските самолети били бомбардирали две болници в Алепо, в резултат на което лишили от услугите им близо 50 хил. сирийци.

„Този официален представител не успя да измисли нищо друго. Нито времето, нито координатите на тези болници, нито източниците на информация. Просто нищо“, подчерта Конашенков. Той отбеляза, че „когато подобни глупости говорят лондонските активисти-правозащитници – това е едно“, но когато Пентагонът го прави, то „ситуацията е съвсем друга“.

„Ние внимателно анализирахме всички данни за целите, които бяха поразени вчера в провинция Алепо. Сигурно ще разстроя най-вече полковник Уорън – той не е познал. Руските самолети в района на Алепо вчера не са работили. Най-близката им цел е била на над 20 километра от града. А над самия Алепо вчера активно летеше само авиацията на така наречената антиидиловска коалиция: самолети и ударни дронове“, каза Конашенков.

„Руските Въоръжени сили съвместно с партньорите си са разгърнали многостепенна система за разузнаване, осигуряваща надеждната идентификация на целите. Само след многократна проверка на получените данни и изключване на риска за цивилното население, се нанасят удари срещу тези обекти“, каза той.

Конашенков посочи още, че американските изтребители са бомбардирали по-рано девет обекта в Алепо. Руските военни изясняват целта на заданията. „Вчера в 13:55 московско време от територията на Турция, по най-краткия път до Алепо в сирийското небе влязоха два изтребителя на ВВС на САЩ А-10 и „с пълна сила“ отработиха по обектите в града“, каза той. „Ние не разполагахме с достатъчно време, за да определим с точност на кого принадлежат деветте обекта, които те бомбардираха вчера в Алепо… Ще разгледаме това по-внимателно“, добави Конашенков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някакъв руски катър цвили по-долу? Дайте му слама, да яде.

14.02.2016 22:18:09

Анонимен

То и глупаците като ТЕБ и малките камъчета ,нямате свършване!!!

13.02.2016 22:41:38

Анонимен

Брей, те китайци да бяха щяха да свършат бе? Нямат ли край тези "терористи", пардон - жени, деца и старци? Ако разгледаме всички руски сводки и съберем числата, вече са "ликвидирани" няколко десетки милиона обекти на "терористите". А Ислямска държава е жива и здрава? Руска му работа... Прах в очите.

13.02.2016 14:27:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.