• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Онлайн търговци ще плащат новата голяма такса на Amazon

Онлайн търговци ще плащат новата голяма такса на Amazon

/КРОСС/ На Амазон (Amazon) не му предстоят хубави дни - Франция е на път да удари гиганта с големи такси, които той планира да покрие чрез онлайн търговците си. Тази прибързана стъпка обаче може допълнително да влоши взаимоотношенията между платформата и тези, които я използват, пишат от Business Insider.

Миналият месец френското правителство одобри план, с който ще таксува всяка технологична компания с печалби по-високи от 831 млн. долара. Данъчната база ще бъде 3% като тя ще е допълнение към досегашната система. Amazon, заедно с Facebook и Google, се борят срещу нововъведението като според платформата на Джеф Безос то би могло да доведе

до 3% по-високи такси за онлайн търговците,

считано от 1-ви октомври тази година. „Ние работим с търговия на дребно, където конкуренцията е висока, затова и не можем да си позволим да понесем тежестта на още една такса, която по-скоро цели някакви приходи, а не печалба", коментира представител на Amazon, цитиран от Forbes. "Таксата е насочена именно към услугите, които предлагаме на бизнеса, затова и нямахме друг избор, освен да я предадем на партньорите ни, които продават", допълниха от американската компания. Очакванията са това да доведе до по-високи цени на стоките и съответно по-малко потребители от страната.

Таксата ще обхване единствено независимите търговци,

които държат цели 58% от продажбите на платформата. Те генерират приходи от 307 млрд. долара. За сравнение, брандовете в платформата генерират 93 млрд. долара. От друга страна, онлайн продажбите са важни и за търговците, за някои от които това е единственият начин да продадат стоките си. Заради практиките на американската компания, в момента тя е под надзор, защото изтекоха доклади, че с данните на продавачите, е създала своя версия на най-продаваните стоки. Крайният резултат е обединили се търговци, които обмислят да се оплачат на Министерството на правосъдието и на Комисия по федерална търговия. „Мисля, че много от търговците усещат срещу кого се изправят и че Amazon не им е приятел", коментира адвокат, цитиран от Business Insider. "Amazon ще ги използва, когато му трябват, и ще се отърве от тях, когато е необходимо. Няма никаква любов тук", довърши той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.