• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Заплаха. F-16 може да носи ядрено оръжие!

Заплаха. F-16 може да носи ядрено оръжие!

/КРОСС/ Във вторник в световните медии обиколи новина за местоположението на американските ядрени оръжия в Европа. Изтичането на тази информация стана от официален доклад на НАТО. Вашингтон пост коментира по този повод - наскоро бе публикуван и впоследствие изтрит документ, свързан с органите на НАТО, който предизвика заглавия в Европа с очевидно потвърждение на публична тайна - американски ядрени оръжия се съхраняват в Белгия, Германия, Италия, Холандия и Турция.

ВИДЕО - Документът е озаглавен „Нова ера за ядрено възпиране? Модернизацията, контролът над въоръженията и съюзническите ядрени сили". Докладът е изготвен от канадски сенатор на Комитета по отбрана и сигурност на Парламентарната асамблея на НАТО и оценява бъдещето на политиката на ядреното възпиране на организацията.

Но това, което ще направи новина по-късно, е референция, която разкрива местоположението на около 150 американски ядрени оръжия, които се съхраняват в Европа.

Според копие от документа, публикуван във вторник от белгийския вестник De Morgen, раздел за ядрения арсенал гласи: „Тези бомби се съхраняват в шест американски и европейски бази - "Клейне Брогел" в Белгия, "Бюхел" в Германия, Авиано и Геди-Торе в Италия, Волкел в Холандия и "Инджирлик" в Турция.

Документът на НАТО е с дата 16 април. В първоначалната версия на доклада от 16 април 2019 г. се посочват базите с ядрените оръжия, но при последвалата редакция имената на базите отпадат от текста.

Заплаха

Според доклада бомбите са гравитационни - В61 и се предвижда да се използват от самолети с двойно предназначение, каквито са Ф-16. Бомбите В61 са разработени в средата на 60-те години на миналия век и са разположени в европейските бази преди подписването на договорите между Вашингтон и Москва за контрола на въоръжаването.

Сега основният въпрос, който трябва ние да си зададем е следният - на фона на напрежението между Турция и САЩ дали щатите няма да решат да прехвърлят ядреното оръжие от Инджирлик в България? И да не би това да е причината толкова много да се настоява България да придобие именно F-16.

Бомбите B61, които в момента са в Инджирлик могат да се използват от самолети на тактическата авиация - F-16, F-18, F-22.

Какъв според Вас е шанса покрай сделката за F-16 да ни натресат американско ядрено оръжие в България? Ако това се случи - да напомним на всички - то ще бъде под американски контрол, а не под български и ще ни превърне в заложник на американските авантюри.

А официалната позиция на Кремъл относно разполагането на американски ракети и ядрено оръжие в Европа е пределно ясна - отговорът ще бъде огледален и заради американските игри срещу нас ще бъдат обърнати руските ракети.

 

източници: demorgen.be, democraticunderground.com

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЗАПЛАХА ЗА РУСОФИЛИ

20.07.2019 17:04:12

Анонимен

гуем смеф! руските ракети ша додот за 5 мин от крим ! и ношти пее ша ги фанат по бели гащя!

18.07.2019 19:06:35

българин

Я нашия Б.Б. да се засили и да вземе да плати и няколко бомбички...пък може да помогнат и в борбата с комарите по Дунава...то като изчезнат хората, комарите ще умрат от глад...

18.07.2019 16:10:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.