• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ананиев: Прогресивният данък ще ощети бюджета с над 1,1 млрд. лева

Ананиев: Прогресивният данък ще ощети бюджета с над 1,1 млрд. лева

/КРОСС/ Премахването на плоския данък и въвеждането на прогресивен би довело до намаляване на приходите в бюджета с 1 133 000 000 лева. Това обясни в ефира на Нова телевизия „Здравей, България" заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев.

Той обясни, че предлаганият от БСП необлагаем минимум за българите със заплати до 510 лева всъщност ще засегне всички работещи у нас. Причината - хората с по-високи възнаграждения ще плащат налози само върху сумата над въпросния минимум.

Ананиев заяви, че най-сериозно увеличение на доходите ще има за работещите в сферите на образованието, отбраната и сигурността, полицията и социалните дейности. Ресурсите на МВР и армията не трябва да се разпределят на калпак, категоричен бе заместник-министърът, участвал в разработването на 35 държавни бюджета в последните шест правителства.

Според Ананиев държавата не трябва да изплаща изцяло дълговете на болниците, тъй като това няма да ги дисциплинира.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Прав е! НО ТОВА Е ТАКА, понеже държавата е позволила на частните фирми да плащат данъци и осигуровки за работниците си не върху действителните доходи, а върху минималните ставки за съответния бранш! Такова безобразие никъде няма! Освен това, фирмите у нас се облагат с едва 10% корпоративен данък, което също е най-ниската ставка в Европа! Въпреки това, "бизнесът" постоянно "реве" срещу минималната работна заплата и браншовите ставки.

24.10.2017 14:14:23

Но тази "щета"

ще остане при хората !!!

24.10.2017 10:03:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.