• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

"Гугъл" ще пита потребители на "Андроид" в Европа кой браузър предпочитат

"Гугъл" ще пита потребители на "Андроид" в Европа кой браузър предпочитат

/КРОСС/ Технологичният гигант "Гугъл" ще даде възможност на използващите операционната система "Андроид" в Европа да посочат кои браузъри и търсачки предпочитат. Това съобщи в блог представител на компанията, цитиран от "Ройтерс".

Целта на тази мярка е да се успокоят европейските регулатори и да се избегне нова глоба, след като миналата година на компанията бе наложена рекордната санкция от 4.34 млрд. евро. Причината бе, че според Еврокомисията "Гугъл" е злоупотребила с положението на операционната си система и софтуера си за мобилни технологии, за да попречи на конкуренти в сфери като търсене. Според антимонополния орган предварителното инсталиране на браузъра Chrome и приложението за търсене на устройствата, ползващи "Андроид", е задушило конкуренцията.

Според Кент Уокър, който е старши вицепрезидент за глобални въпроси, "в следващите месеци" чрез магазина Play Store компанията "ще започне да пита потребителите на съществуващи и нови устройства с "Андроид" в ЕВропа кой браузър и кои търсачки биха искали да използват.

Според технологичното издание The Verge това напомня за решението на "Майкрософт", също глобена през 2010 г., да пита потребителите кой браузър предпочитат при зареждане на Internet Explorer. Анкетата бе премахната през 2014 г.

Нови санкции за "Гугъл" биха могли да са в размер на 5% от дневния ѝ оборот в световен план, ако тя не успее да изпълни изискванията на ЕС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.