• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Над 2 млрд. евро са приходите от международен туризъм​ за 7 месеца

Над 2 млрд. евро са приходите от международен туризъм​ за 7 месеца

/КРОСС/ Есента е времето за равносметка на летния сезон - като цяло вървим с 3,6% ръст за юни, юли и август, тоест за трите активни месеца, над 4 милиона и 480 хиляди чуждестранни туристи са посетили нашата страна за тези три месеца, отчете министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Денят започва с Георги Любенов". Това според нея отново показва изключително добра устойчивост за летния туристически сезон. Николина Ангелкова, министър на туризма: 6,9 милиона чуждестранни туристи са от януари до август, коетое ръст от около 6% и поставя България на едно от челните места за устойчивост като дестинация и като избор на туристическия продукт.

За първите 7 месеца над 2 милиарда евро са приходите от международен туризъм, което е ръст от около 8,1%, коментира Ангелкова. Само за юни и юли, които са активните месеци на летния сезон, имаме над 1 милиард и 200 милиона евро приходи, допълни още тя.

За миналата година около 12% от БВП се дължи на туризма, коментира министър Ангелкова.

Равносметката показва, че 4 и 5 - звездните хотели вече последователно 3 години са на първо място като избор за място за настаняване на всеки, който посещава нашата страна. 65% от чуждестранните туристи отсядат в такива хотели, коментира министъра.

Направили сме над 300 проверки по плажовете, обясни Ангелкова. Най-честите нарушения са свързани с липса на спасители и оборудване на спасителните и медицински постове, указателни табели и надвишаване на търговската площ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Експлоататори рецидивисти

Приходите добре, но колко инвестирахте в окаяната инфраструктура на курортите? Справка: Шосето Варна, Златни, Кранево е в окаяно състояние и пропада непрекъснато. Миризмите от пречиствателната се усещат от километри. Липса на тротоари и осветление, никакво почистване и поддръжка - само зверска експлоатация на останалото от бай Тошково време. За Околомръсното на Слънчака да не говорим - минава се с противогази и прахоуловител. Е на това му се вика див и отвратителен краварси империализъм.

14.10.2018 17:40:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.