• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Обменяме опит с Русия в областта на образованието, планираме общи ĸpyизни мapшpyти

Обменяме опит с Русия в областта на образованието, планираме общи ĸpyизни мapшpyти

/КРОСС/ Ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов към министър Ангелкова: Сезонът бе успешен и сигурен за туристите ни

„Благодаря за успешния летен сезон, за спокойното му и сигурно протичане за руските туристи". Това заяви в Москва Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация по време на работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Сафонов изрази убеждението си, че постиженията в двустранните отношения с България ще се надграждат. „Отчетохме изключително добър сезон. От януари до септември страната ни бе посетена от над 530 хил. руски туристи", съобщи министър Ангелкова данните на НСИ и благодари на ръководителя на руския туризъм за доброто партньорство.

Друга основна тема на разговора бе възможността за създаване на oбщи тypиcтичecĸи ĸpyизни мapшpyти в Чepнo мope. Българо-руските отношения в туризма се развиват много успешно, съвместната ни работа бележи положителни резултати, заяви министър Ангелкова и допълни, че предстои да се подпише програма за сътрудничество 2018-2020 година. Тя подчерта, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България.

На изложението Интурмаркет, което ще се проведе през март 2018 г. в Москва, ще бъде организирана кръгла маса с основен фокус върху различните видове туризъм в България. Ще представим пред руската публика възможностите за СПА и балнеотуризъм, кулинарен, винен, детски и другите възможности за отдих в България.

Министър Ангелкова и ръководителят на руския туризъм Сафонов обсъдиха и възможността за организиране на кръгла маса, на която да бъде представен потенциалът за обмен на опит между двете страни в сферата на образованието. Двамата се обединиха около идеята, че трябва се утвърди и развие практиката за обмен на студенти между Русия и България с цел да се повиши качеството на образованието им.

Министър Ангелкова покани Олег Сафонов и представителите на туристическия сектор на Русия на Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към Световната организация по туризъм, който ще се състои в София на 14-16 ноември следващата година.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.