• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Държавата е виновна за презастрояването

Държавата е виновна за презастрояването

/КРОСС/Огромното застрояване и обслужването са основните причини да не ходя на почивка на Черноморието ни, призна пред Нова телевизия главният редактор „168 часа" Слави Ангелов. Според него всичко по Черноморието тръгва, защото масово мутри управляват хотелите. Те са получили всичко наготово и няма как да разберат нещата - те са като митничарите и има само вземане, смята Ангелов. Той даде пример със собствен опит - в Созопол, където имал бар, хазяйката на горния етаж наричала хората по улицата „бедни аполонци". Тя виждаше хората като пари и туристите, които не са заможни, ги презираше, заяви Ангелов. И даде познатият пример с Гърция - за 40 евро на вечер е бил на почивка на остров Левкада, където плажът бил хубав и всичко е зелено. На всеки се случва да няма храна в хотела в определен момент, но истината е, че няма условия, няма дори къмпинги, добави главният редактор на „168 часа".

Знаков стана случаят в хотел в „Златни пясъци". Там румънски туристи набиха две момчета от персонала, каза един от гостите на хотела. Според румънски туристи всичко станало, защото един ресторант е обслужвал два хотела и е нямало храна за всички. А всички са отивали да ядат в едно и също време - „в първите пет минути".

Същевременно Веселин Налбантов, заместник-председател на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг", определи думите на Ангелов за „злостна кампания". Искам да кажа, че това граничи с национално предателство, заяви Налбантов. Навсякъде по света е презастроено, „случват се такива неща", подчерта той. В центъра на Лондон се подхлъзнах на бананова кора, не дойде един журналист, каза още Налбантов. Той бе е категоричен, че не може всички собственици на хотели да се приравняват.

Налбантов обвини държавата за презастрояването по Черноморието.

Проверете, г-н Ангелов, кой е строил. Хотелите се строят със законни кредити в 80% от случаите, заяви Налбантов. И пак обвини държавата, че не влиза в ролята си на регулатор.

На въпрос дали има статистика колко процента от резервациите в Слънчев бряг са на българи, Налбантов отговори, че няма такива данни. Той посочи, че в Слънчев бряг е имало споразумение да не се отварят хотелите по Великден заради безкрайно ниските цени от чуждите туроператори. Ще отворим през май, каза Налбантов.

Слави Ангелов не се съгласи и посочи, че на Черноморието се държат по-високи цени за българите, отколкото за чужденците. Отделно собствениците имат проблеми и с чиновениците, с узаконен рекет, каза за финал Ангелов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На калпаво население държавата му виновна

14.04.2015 10:26:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.