• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ердоган: Търпението ни е изчерпано, Брюксел трябва да реши за членството на страната

Ердоган: Търпението ни е изчерпано, Брюксел трябва да реши за членството на страната

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува ЕС заради прилаганите двойни стандарти спрямо Анкара и призова Брюксел да обяви окончателното си решение за членството на страната му. Той обяви търпението на страната си за изчерпано, предава Дарик.

На форум на омбудсманите в Истанбул Ердоган коментира, че е възможно реформите, реализирани от Анкара в процеса на интеграцията в ЕС, да са се оказали недостатъчни за приемането на Турция като пълноправен член, но тези стъпки са позволили демократичните стандарти в страната да се подобрят в значителна степен.

„Затова, когато в ЕС започнаха да прилагат двойни стандарти спрямо Анкара, ние казахме, че все пак ще продължим да вървим напред. В преговорния процес обаче опонентите на Анкара измислят теми, които не са съществували при преговорите с другите страни-кандидатки. Турция не се съгласяваше и няма да се съгласи с подобна позиция, ние следвахме строго формата на процеса на влизането в ЕС", заяви президентът.

Той подчерта, че в ЕС са длъжни да разберат, че противопоставянето с Анкара, което понякога прилича на театрално представление, губещата страна няма да е Турция. ЕС е длъжен да обяви окончателната си позиция за членството на Турция, Анкара има още малко търпение, за да дочака това решение, каза държавният глава.

Той бе категоричен, че Турция няма да признае и счита за незаконен референдума в Северен Ирак. „В контекста на ставащото в Северен Ирак и в Сирия кризите и конфликтите в региона приемат все по-сложен и безизходен характер. Решението на Кюрдската регионална администрация за провеждането на референдума е опит да се възползва от сложната ситуация в Ирак. Опитът на отделна група да поеме контрола над северен Ирак създава предпоставки за дългосрочни военни конфликти и притеснения за населението на региона. Когато кюрдската администрация обяви „независимост" от Ирак, недоверието и недоволството към Иракски Кюрдистан ще се засилят", посочи Ердоган.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.