• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Рок срещу поп-фолк в битката за Античния театър в Пловдив

Рок срещу поп-фолк в битката за Античния театър в Пловдив

/КРОСС/Рокмузиката е вид култура. Това другото за мен не е. Сцената на Античния театър е само за определена култура, заяви рокпевецът Звезди пред Нова тв.

Аз съм част от историята и духа на Античния театър в Пловдив. Полуголи изпълнителки и прашки на такава сцена, на която са се творили закони, и където се е правило изкуство още преди 20 века, аз лично не съм съгласен да има, допълни той. 

Изказването дойде по повод скандала, който избухна, след като община Пловдив отказа на музикалната компания "Пайнер" да проведе юбилейни концерти на сцената на Античния театър.

„За мен лично това, което се случва, е просто недоглеждане на някой в общината", смята певецът от група "Ахат".

Мнението на фолкпевицата Кали обаче е друго. Тя заяви, че "зад цялата тази история с ремонта и с опасността да се съберат твърде много хора на тази сцена стоят личните музикални предпочитания на кмета на Пловдив", който не харесва попфолк.
По думите й е дискриминация, когато на почитатели на определен стил музика се отнема възможността да я слушат.

По думите на Кали компания "Пайнер" е искала концертът да се осъществи на централния площад, за да може почитателите да отидат и да чуят любимите си изпълнители безплатно. Но тъй като не е имало друга алтернатива от самата община са предложили концертът да се състои в Античния театър.

"Всички изпълнители се бяха подготвили с подходящи тоалети, за да не опорочават тази сцена. Музиката също бе подбрана", уточни фолкпевицата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.