• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Хората освиркаха Караянчева и Фандъкова пред паметника на Апостола

Хората освиркаха Караянчева и Фандъкова пред паметника на Апостола
Румен Радев помоли хората да се въздържат

/КРОСССтотици хора освиркаха председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и кмета на София Йорданка Фандъков. Това се случи пред паметника на Апостола на Свободата - Васил Левски. Хората скандираха: "Предатели", "Мафия" и "Оставка".

Докато Фандъкова четеше словото си всички викаха: "Ууу".

Президентът Румен Радев помоли хората да се въздържат от подобни възгласи.

Словото му беше кратко, но запомнящо се. Радев започна с това, че Левски не обича преклонени глави и хората днес трябва да се изправят. Напомни, че нашата битка за идеала на Апостола е сега.

"На 19 февруари българите почитаме Апостола. Свикнали сме да казваме, че идваме на този паметник, за да склоним глави, но Левски не обича склонени глави. Не да склоним, а да изправим глави сме дошли тук. Време е да спрем да търсим утеха в историята, време е да се отучим да черпим достойнство от саможертвата на героите ни. Твърде удобно е да се гордеем с чужди подвизи. Свободата и достойноство нито се наследяват, нито могат да се вземат назаем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега. Свобоното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. Днес се питаме това ли е чистата и свята Република на Дякона?", каза още Радев.

След като приключи, всички започнаха да скандират: "Радев, Радев".

Кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза в словото си, че "с делата си Апостола на свободата става Апостол на сърцата, който с примера си изтрива страха. Той сее семената на надеждата и любовта към Отечеството“. „Днес трябва да си спомним неговите думи и да надскочим егото си. Историята се прави със съучастие, обща вяра и стремеж“, цитира думите на Левски кметът. „Днес трябва да помним, че белият лист, на който пишем историята си, стои пред нас и трябва да пишем в него“, каза още Фандъкова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Предимствата на демокрацията са,че можеш да се кандидатираш за властта,но да си събираш привърженици да освиркват някого е присъщо само на циганските сватби.

23.02.2020 07:23:25

Симеон Николов

Коктейлът от лъжи срещу Радев - душевна и морална деградация!!! . Коктейлът от гняв и лъжи, с който реагираха представители на управляващите на шествието, водено от президента Радев на 19. февруари е най–верния показател за душевна и морална деградация. Какво политизиране? Излъчените записи на патриотични песни или изпълненията на детски хор «Апостоле, от теб се учим всички..» ли е политизиране? Кратките скандирания придружили словото на Фандъкова идваха от хора, които вече бяха на площада, когато пристигна шествието, защото го отклониха да заобикаля и подложиха хората на изключително щателни проверки. Успяха да влязат не повече от 150 човека, когато започна възпоменателната церемония. А зад тях идваха хиляди, а не стотици, както съобщиха по БНТ. Разбира се, че се отказаха. Някои възмутени се връщаха, защото контролиращите искали да им вземат някакви женски спрейове. Други ги караха да се събличат. Целта бе повече от ясна. А причината за гневните коментари на управляващите е разбираема при такава мощна подкрепа за президента и шествие, каквото не помним. Още преди да завърши церемонията минах покрай паметника на Незнанйния войн и вечния огън. Беше пусто. Наоколо нямаше жива душа, защото районът бе отцепен. Само 7–8 деца стояха пред огъня и пееха, после рецитираха, а майките им стояха отстрани и снимаха с телефоните си. Неуспяли да влязат на площада, те изпълняваха своя програма за Левски. Стоях самотен на около 20–30 метра от тях, нямаше публика. Докато има такива деца и такива майки, ще я има България! И полицейски кордони и провокатори и гневни коментари и фалшифициране и пренаписване на историята няма да помогнат. Не го ли разбрахте?! Симеон Николов, бивш. зам.военен министър, фейсбук

22.02.2020 01:47:23

В България свине останаха само фашистите

другите свине ги изклаха за да вкарват месо от метрополията

22.02.2020 01:14:09

Анонимен

Фандупката е избрана от циганите на София! Ако ТЕ са СОФИЯНЦИТЕ... горката София!!! Президента Радев да не би да е завършил Генерал-щабната Академия в Москва, бе?! Май не е - възпитаник е на американски военни училища! Въпреки това е истински родолюбец!!!

21.02.2020 18:06:58

Комуниста е свиня

Партия Възраждане - фашистите на БСП. А Радев е само една руска подлога назначена от Решетников!

21.02.2020 08:14:35

Анонимен

за кои хора става дума тука. Фандъкова е избрана от софианци,явно не те са свиркали, а някакви гастролиращи елементи,препитавайки се с освиркване.

21.02.2020 08:04:13

Анонимен

Пред паметник не можеш да освиркваш никого,освен ако не си платен червен боклук.

21.02.2020 07:03:57

БЪЛГАРИН

Най-после хората започнаха да се пробуждат и да демонстрират, че твърдо стоят зад своя президент в битката му за истинска демокрация в България.

20.02.2020 18:46:56

Анонимен

С пълно право са ги освиркали! Следващият път да ги замерят с развалени яйца.

20.02.2020 16:25:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.