• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Работници в Русе полагат асфалт върху локвите след дъжд

Работници в Русе полагат асфалт върху локвите след дъжд

/КРОСС/ След проливен дъжд асфалтират дупки на паркинг пред жилищен блок. Това се случва в Русе.

Паркингът и улицата пред блок 87 в русенският квартал „Здравец" са осеяни с дупки. Хората се зарадвали когато от общинската пътно-строителна фирма започнали ремонт. Иван Кънев като всеки от своите съседи също останал доволен. Докато не видял , че асфалтът се полага след проливен дъжд. Знам,че два дена преди това се слагаше грунд тука на дупките и се зарадвахме, че ще ги запушат, а във вторник валя дъжд и сутринта като излязох на работа, знам ,че имаше локви. В един момент карам в локвите и виждам, че се полага асфалт , което за мен е недопустимо, обясни той.

Русенецът е строител и като експерт смята, че поставена по този начин, настилката няма да издържи дълго. А съседите му се оплаквали , че години наред си трошат колите на паркинга пред блока. Затова и Иван решил да подаде сигнал, защото бил убеден, че новата настилка няма да издържи дълго. Това, че няма никаква спойка с основата -слага се един грунд, който на следващия ден го залива водата, вече е безсмислен, допълни той.

При проверка на Нова телевизия в общината се оказа, че още в сряда миналата седмица кметът бил на обиколка в квартал "Здравец". Изпратил на място директорът на общинската строителна фирма, който започнал проверка. Реално този ремонт, който се е случил тук в сряда не е бил планиран. Ние работим на два други обекта в града и след изравняването на една улица, която ще правим цялостно асфалтиране, първо се изравнява първия слой , е останала някаква част асфалт, може би около тон -тон и нещо в термокоша и те са решили да го оползотворят, коментира . Стамен Савов, управител общинско предприятие "Комунални дейности"

Управителят на общинското дружество обясни още, че работниците се отзовали на сигнал на гражданка, която ги помолила да запълнят дупка в близост до блока. От там те са влезли тука на своя глава , дори без техническия ръководител, работниците като са искали да свършат добро, допълва Савов.

Още на следващия ден пак била изпратена строителна група да подготви наново за асфалтиране изрязаните вече участъци от улицата. След като минат дъждовните дни ще се сложи и нов асфалт. Вече има наказани, увериха от общината в Русе

Снимката е илюстративна

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.