• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Юрий Асланов: Управляващото мнозинство е разколебано

Юрий Асланов: Управляващото мнозинство е разколебано

/КРОСС/ Управляващото мнозинство е разколебано по много причини, но това още не го прави нестабилно. Това каза социологът Юрий Асланов в интервю за Агенция „Фокус“ за готвения от БСП трети вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 на тема „Здравеопазване“. 

Асланов заяви, че смяната на министри в кабинета не е получила очаквания ефект, с който да се намали неодобрението спрямо действията на правителството или да се потуши напрежението в обществото за разлика от предишни периоди, когато за известно време подобни смени са постигали този ефект. 

„Сега не се получи, може би и заради това, защото бяха сменени тримата министри с подадени оставки след злощастния инцидент край Своге. Това не беше най-исканата от хората смяна на министри. Съвършено други са тези, които биха сменили, ако зависеше от тях. Тази неубедителност допринесе за това, че просто не се постигна желания ефект от тази смяна“, обясни Асланов. 

Вотът на недоверие е естествена реакция на правителствената здравна реформа, която е обект на високо обществено неодобрение, коментира още Асланов. По думите му не вотът на недоверие е изненада, а предложенията за здравна реформа на правителството. 

„Вече вотът на недоверие идва като логична и естествена реакция на това решение, защото трите идеи, които се предлагат за реформа на здравната система от правителството "се радват" на изключително високо обществено неодобрение“, коментира Асланов. 

Той обърна внимание, че идеите, които се ползват с доминираща подкрепа на общественото мнение в България, не се предлагат. 

„В този смисъл опозицията се възползва от подаръка по този начин, за да получи една трибуна, на която да се чуе по-отчетливо в какво се изразяват именно непопулярните решения, които се готвят от правителствената администрация. БСП иска да се възползва от трибуната, за да обяви своите идеи, залегнали в проекта „Визия за България“ в областта на здравната реформа и да получи повече чуваемост“, коментира още Асланов. 

По думите му идеите на БСП в тази сфера се радват на много високо одобрение, за разлика от идеите, предлагани от правителството.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.