• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Петя Аврамова: АМ "Струма" е един от приоритетните обекти

Петя Аврамова: АМ "Струма" е един от приоритетните обекти

/КРОСС/ АМ "Струма" е един от приоритетните обекти. Пуснахме 6 км от съоръжението предсрочно. Вече има процедирани проекти и очакваме да започнем строеж. Нашите усилия са да приключим в този програмен период, като в него влиза и най-тежкият участък - Кресненското дефиле. Тази есен трябва да имаме избран изпълнител. Това заяви в ефира на сутрешния блок на БНТ Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството. Що се отнася до пожара и нанесените щети на "Струма" в момента там се извършват строителни дейности и се укрепва самият виадукт. Това ще струва на българите 1 млн. 800 хил. лева. Срокът е 4 месеца и се надяваме да приключат строителните дейности по-рано, каза още тя.

АМ "Хемус" също е сред приоритетите на правителството, министерството и АПИ. Надяваме се да пуснем още 10 км. Текат отчуждителни процедури, които са към края си. Изготвят се проекти, за да започнем строеж, обясни още тя. Попитана за новите знаци и какви ще са те, Аврамова заяви, че основната идея е да се подобри пътната безопасност. Те ще осигуряват по-голяма информираност. Част от знаците са за въведените елавтомобили и автомобилите на водород, както и за ТОЛ таксите, обясни Аврамова. По думите й 447 млн. лева са заделени за свлачища и срутища.

Тези дни беше дадена зелена светлина за реализиране на проекта за модернизация на пътя Мездра - Ботевград, който е част от трасето Видин - Ботевград. Този проект е дългоочакван за Северозападна България. Всички, които шофират по трасето знаят, че това е участък, който изнервя шофьорите, защото има множество завои, двулентов път, с тежкотоварен трафик, който създава предпоставки за ПТП-та, посочи тя. По думите й приемането на постановлението е дало възможност Министерството на регионалното развитие и благоустройството да поеме ангажименти за разходи от близо 420 милиона и да стартира този проект. Аврамова заяви, че вече има избран изпълнител за ЛОТ 2 - участъкът от Мездра, и се очаква да бъде избран тези дни и изпълнител за ЛОТ 1.

Тази есен започва дългоочакваният ремонт на този път. 2023 г. е индикативният срок за ремонта на целия участък от Видин до Ботевград, работи се и по останалата част от трасето - от Видин до Ружинци, каза още тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.