• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Австрийски генерал: Русия е много по-близка за Австрия, отколкото другите големи сили

Австрийски генерал: Русия е много по-близка за Австрия, отколкото другите големи сили

/КРОСС/ Австрийските въоръжени сили са готови за сътрудничество с Русия, въпреки препоръките на другите световни държави, заяви началникът на Генералния щаб на Австрия генерал-лейтенант Отмар Коменда на среща с руския си колега генерал Валерий Герасимов, предаде телевизия „Звезда“.

Коменда благодарил на началника на руския Генщаб за поканата  и подчертал, че една от причините за посещението му в Москва е нежеланието да се подчинява на диктата на редица страни.

„Не смятам да следвам указания и да се подчинявам на нечии заповеди за това с кого да общувам и с кого не. Именно затова исках да ви посетя“, казал австрийският генерал.

Той отбелязал, че Австрия следи глобалните промени в света. „Само заедно можем да разрешим създалите се проблеми. И Русия за Австрия е много по-близка, отколкото другите големи държави в нашия свят. По този начин, ние сме готови в рамките на възможностите ни да работим заедно там, където това има смисъл“, подчертал Коменда.

Австрийският генерал съобщил, че го интересува личната оценка на началника на руския Генерален щаб за ситуацията в Близкия и Средния изток.

Коменда припомнил още, че Австрия и Русия имат дълга история на взаимоотношенията и поканил руския си колега да извърши ответна визита.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Mitko Panov

Jurnalista vi e ogan - "drugite SVETOVNI darjavi" umiram ot smiah s vas be hora

08.04.2016 17:00:18

Анонимен

Трезво и адекватно казано....

07.04.2016 00:30:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.