• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Прототипът Aston Martin – предизвикателство!

Прототипът Aston Martin – предизвикателство!

/КРОСС/ Марката Aston Martin няколко пъти стига до ръба на банкрута в 100-годишната си история. Новият й бос, дошлият от Nissan Анди Палмър, работи здраво, за да й осигури положително развитие напред. Жизненонеобходимо парче от пъзела за запазването на компанията е подкрепата от страна на немския автогигант Daimler, компанията майка на марките Mercedes-Benz и Smart, който има финансово участие в Aston. Daimler развива и предлага, моторите и електрониката за съвременните модели на легендарния английски производител, чието основно рекламно лице е Бонд...Джеймс Бонд.

Немската подкрепа отвързва ръцете на хората на Aston Martin и те се фокусират върху невероятните дизайнерски предложения, демонстрирани по време на автосалона в Женева в началото на месеца.

Сред тях е революционното предложение за промяна на „генетиката" на луксозните автомобили тип GT - повече от необичайния и иновативен концепт DBX.

Става дума за двуврат автомобил с форма на спортно купе, но всъщност носещ и натурата на SUV. Днес тази абревиатура е любима на автомобилната индустрия поради растящия публичен интерес към тези коли, съчетаващи в себе си качествата на луксозен, фамилен, спортен и офроуд автомобил. Апетитът на клиентите към него расте независимо от размера и цената му.

Новото предложение на англичаните е създадено с мисълта да се пребори статуквото, конвенционалното мислене за това как трябва да изглежда подобен автомобил от луксозния пазарен GT сегмент. Представяйки прототипа, Анди Палмър сподели: „DBX е предизвикателство към статуквото. Той се изправя срещу света и неговото разбиране, че луксозното пътуване с GT модел не трябва вече да е само стилно и луксозно, но и практично, повече ориентирано към семейството и екологично отговорно".

Създаденият от екипа на шеф дизайнера Марек Рейхман автомобил е с изцяло електрическо задвижване на четирите колела и демонстрира не само супермодерно инженерство, но и високо ниво на английския дизайн. Екстериорът впечатлява с изтеглените си пропорции, типични за спортните купета, и високия пътен просвет, подчертаващ пълното задвижване на колелата.

Осигурявайки пълен комфорт за четирима пътници, концептът DBX предлага и практичност с големия си багажен обем. Тези характеристики са комбинирани с използването на нетипични материали и изпипване отвън и отвътре. Цветът на колата е уникален - Black Pearl Chromium е специално създаден да повтори нюанса на скъпоценната черна перла, комбиниран с микровключвания на хромови частици за отблясък, недостижим при нормалните автомобилни бои.

Използването на последните технически постижения позволява на DBX да няма специално място за мотора заради монтирането на електромоторите в колелата. Управлението на автомобила е електрическо без механични връзки (Drive-by-wire), стъклата са покрити отвътре с „интелигентен" слой, автоматично потъмняващ ги според външното осветление. Колата е с активни външни светлини, карбоново-керамич-ни спирачки, система за възстановяване на енергията при спиране (KERS) и камери вместо огледала.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.