• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Катаджии ще мерят за изгорели газове на пътя, ще спират от движение нередовните коли

Катаджии ще мерят за изгорели газове на пътя, ще спират от движение нередовните коли

/КРОСС/ С различни инициативи в страната се отбелязва Денят без автомобили.

Столичната община ще осигури 6 уреда за КАТ за измерване на замърсяването, което отделят автомобилите. Ако превишават допустимите норми, те ще бъдат спирани от движение, съобщи началникът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев пред БНР.

„Няколко димомери и газомери, които ще ги слагаме в техническия пункт на КАТ и при първоначална регистрация на автомобилите тези, които са с наднормени газове ще бъдат спирани от движения и няма да бъдат допускани изобщо до регистрация самите автомобили. За тези, които са регистрирани, ще имаме и мобилни апарати, които ще са на пътя и ще бъдат използвани от нашите автомобили. Спиране на такъв автомобил при проверка ако бъде засечен, че има превишена норма на изгорели газове, автомобилът ще бъде спиран от движение", обяви Тенев.

Близо 2 пъти по-ниски са стойностите на замърсяване на въздуха днес, в сравнение с дните с интензивно автомобилно движение. От Изпълнителната агенция по околната среда направиха измервания от 19 септември до днес, за да сравнят показателите за различните дни.

„Наблюденията ни са, че през дните, в които има натоварен автомобилен поток, замърсяването е в нормите - малко повече е от самия ден без автомобили като днешният", обясни експертът Светлин Петров.

Столичани, които използват често колело за придвижване до работното си място, настояха Столичната община да осигури повече условия за велосипедистите.

„Градът не е твърде голям, идеален е за колело. Няма и твърде стръмни участъци. Просто трябва да има повече условия, заявиха те.

По повод Деня без автомобили в Борисовата градина в столицата се проведе велосипеден поход. В него се включиха посланикът на Дания Сьорен Якобсени, представители на посолството на Германия.

Боб Худблюд от Холандия е пристигнал специално в България, за да подкрепи велосипедния поход. Той е болен от диабет и с участието си във велосипедната обиколка иска да докаже, че със спортна активност болестта може да се контролира.

„В София инфраструктурата е доста по-различна и хората не се придвижват много с колело. В Холандия всеки кара велосипед. Ако искате повече хора да започнат да карат велосипеди, трябва да се осигурят условия и шофьорите на автомобили да бъдат по-толерантни".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А защо не спират за привишена скорост? Да ги гонят, а не да ги снимат. Да са по-начесто. За колелата е смешно в София 6 месеца врмето е такова, че не позволява карането на колело. През другото време малко са тези, които искат да карат нагоре-надолу по града. Така че да не се правим на Холандия. Там е равно като тепсия. Тук не е

22.09.2017 20:17:01

рипо мен

то пари за леб и сирение нема тоа за нафта от омв сака.на гол тумбак чифте пищтови.режи аспуха .и маани катлизора

22.09.2017 19:39:37

Анонимен

моита кола кат я карам леко припушва.а кат я гоня я продухвам и не пуши.и е как да я карам а при заплата 800лв и заеми как да си купя нов автомобил.като пари нема

22.09.2017 19:36:29

Анонимен

моита кола кат я карам леко припушва.а кат я гоня я продухвам и не пуши.и е как да я карам а при заплата 800лв и заеми как да си купя нов автомобил.като пари нема

22.09.2017 19:36:16

Анонимен

дайте стоиностите в цифри .и да проверим камионите и автобусите.че и влаковете.за да сравня .щот при различните бензиностанции .пушека е повече или по малко.най много ми пуши от нефтохима.а от омв няма пушек.

22.09.2017 19:30:59

Анонимен

po patistata samo policai lineiki pozarni vik energiinite .transporta kravta na edna darzava. i tehnicheski negramotni ste ni resavat zivota.

22.09.2017 16:16:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.