• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Рок баби от Казанлък пеят Куин

Рок баби  от Казанлък пеят Куин

/КРОСС/ 11 талантливи жени бяха одобрени за музикалния проект „Бабсбг" на казанлъшкото читалище „Искра". Общо на тридневните кастинги за вокалната група се явиха 62 кандидатки в златната възраст - домакини, бизнес дами, бивши учителки, медицински сестри и счетоводителки. Журито бе впечатлено от резултатите, които участничките показаха. „Изненадан съм от таланта, уменията, информираността и дисциплината на това поколение българки", сподели ръководителят на „Бабсбг" - певецът и единствен български възпитаник на престижната Музикална академия в Русия „Гнесен", завършил я с червена диплома и глас на „Music Idol", старозагорецът Стоян Петров. Преди кастингите Стоян Петров почерпи журналисти, приятели и сподвижници на проекта с направена от самия него „Бабешка торта". Всяка кандидатка получи от поп певеца специална ръчно изработена бисквита, с брандирано на нея захарно лого на „Бабсбг".

„Читалищната идея е за пеещи, артистични и пластични жени в пенсионна възраст и обещава да станат звезди. „Бабсбг" е социален проект, който да развива музикалните способности , социализирайки нестандартно, съобразен е с демографските тенденции, но имаме амбицията да го превърнем в национален и комерсиален", каза председателят на читалището Васил Самарски.

За журито, в чийто състав са още и вокалният педагог Стефка Денева и балет майсторът Веска Кирилова, най-интересна е била провокацията с актьорските задачи. „Бяха невероятни и атрактивни жени, каквито всъщност търсим, докато напр. рецитираха, плачейки или вдигайки скандал. Затруднени бяхме и от изпълненията им на възрожденски, народни, детски, стари градски шлагери, кавъри на вечни парчета, песни от репертоара на Лили Иванова, Емил Димитров, Васил Найденов и т.н.", сподели Петров, който вече работи и за тяхното раздвижване на сцената - една от най-трудните задачи. Той обещава дамите да не изглеждат нелепо и комично, проектът не включва. За тяхната визия ще се погрижи екип от стилисти и дизайнери. В първата си сценична изява „Бабсбг" ще излязат по дънки, тениски и кожени якета.

В екипа са читалищни ръководители, текстовете се адаптират на български от текстописеца Петър Москов, аранжиментите ще са дело на Боян Христов, работил с Мария Илиева, Любо Киров, Графа, Михаела Филева и др. В репертоара ще се включват песни на „Queen" , „ABBA", Madonna, „Metallica" и др. Репетициите вече започнаха, първата песен на „Бабсбг" е „ I Want to Break Free" с интересен текст между две комшийки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.