• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Проф. Асен Балтов: Промените в здравното осигуряване ще остойности трудът ни

Проф. Асен Балтов: Промените в здравното осигуряване ще остойности трудът ни

/КРОСС/ „По нов начин е регламентирано в допълнителните разпоредби, които се приемат към Закона за задължителното здравно осигуряване, там са определени три точки, които ще бъдат допълнителни битови условия, допълнителни грижи, от страна на екипа и избор на екип". Това каза в интервю за „Тази сутрин" по БТВ директорът на болница „Пирогов" проф. Асен Балтов. „Това са нещата, които най-общо казано ще бъдат позволени да бъдат изисквани допълнително. Това е може би една стъпка в т. нар. втори пакет, който не е задължителен пакет. Така че, тезеи хора, които искат, да могат да вземат такъв пакет и да получат тези услуги", допълни той. „И в момента повечето частни болници се опитват да правят допълнителни пакети, които декомпенсират недофинансирането на клиничните пътеки. И това е всъщност нещото, с което ние, болниците не сме съгласни и смятаме, че това, което бъде регламентирано е по-редно", коментира проф. Балтов.

„Проблем е, примерно, когато отидеш по спешност в една частна болница и ти поискат пакет за обслужване - 200 лв. Това е проблем. В „Пирогов" нищо не искат, в „Пирогов" пациентът, като влезе по спешност, той се обслужва на 100 процента. Не може, Вие, с влизането в болницата, веднага да Ви таксуват, мисля че не е редно", подчерта професорът. Той изрази надежда, че с промените, които се предлагат от Здравното министерство, всичко това ще се регулира и когато се остойности трудът на хората, които работят по съответните клинични пътеки, този процент на плащане и доплащане в болниците ще намалее. „Според мен, около 20 процента трябва да се вдигнат цените на клиничните пътеки за хората, които работят в съответната пътека", каза още проф. Асен Балтов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.