• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

/КРОСС/ Селекционерът на България Красимир Балъков официално поднесе извиненията си на футболистите на английския национален отбор след вчерашните расистки прояви по трибуните на Националния стадион „Васил Левски“ по време на двубоя между България и Англия.

Ден преди мача Балъков заяви, че според него в българския футбол няма проблем с расизма, а след срещата той заяви, че не е чул расистки скандирания по време на срещата. Тези негови коментари предизвикаха сериозни критики в английската преса, но Балъков уточнява в позиция на официалната си страница във Фейсбук, че категорично осъжда всякакви расистки прояви.

„Категорично осъждам и отхвърлям расизма като норма на поведение, която противоречи на съвременните човешки отношения. Това е предразсъдък, идващ от миналото, който трябва да бъде изкоренен завинаги. Лично аз съм работил като треньор в редица български отбори с много тъмнокожи играчи. Никога не съм правил разлика между футболистите спрямо цвета на кожата. Напротив – винаги с желание и загриженост съм се включвал в редица инициативи в подкрепа на бедстващи и хора в нужда, подпомагал съм организации, които работят във връзка с каузи, свързани с равенството и помощта за хора в неравностойно положение“, заявява Балъков.

„Думите ми преди мача с Англия, че расизъм в България няма, бяха насочени към вътрешното ни първенство. Единични случаи може би, но като цяло в глобален мащаб, категорично такъв проблем не е съществувал. Огромното мнозинство от публиката не участва в това. Така бе и на мача с Англия. Искам да кажа нещо много ясно: при положение, че е имало обиди на такава основа, аз като селекционер на националния отбор поднасям своите извинения на английските футболисти и всички, които се чувстват засегнати“, допълва националният селекционер.

„В същото време се обръщам към хората, които използват обидни квалификации спрямо мен в личната ми Фейсбук страница, че това е некоректно, а думите ми са извадени от контекст и ако това не спре, ще предприема правни действия в своя защита„, завършва позицията на Балъков, която е публикувана и на английски език.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.