• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Окончателно: Банев остава в ареста

Окончателно: Банев остава в ареста

/КРОСС/ Апелативният спецсъд потвърди определението на първата инстанция и остави обвиняемият Николай Банев за постоянно в ареста. Според съда има опасност Банев да окаже натиск на свидетели и да укрие.

Бизнесменът Николай Банев, съпругата и майка му са обвинени за присвояване и данъчни престъпления.

На заседанието днес Банев заяви, че подготвя дела срещу България заради престоя си в ареста. Ще съдя България в Страсбург. Това каза в съдебната зала обвиняемият Николай Банев, чието изменение на мярка от задържане под стража в по-лека се гледа от Апелативния специализиран наказателен съд. Като мотив за решението си Банев посочи, че търпи пропуснати ползи. "В момента подготвям приватизация на дружество в друга страна и докато съм в ареста губя пари. Това ще струва скъпо на България, защото ще съдя България в Страсбург", заяви пред съда Банев и обвини прокуратурата в избирателен подбор на свидетели.

"Още в началото на процеса предупредих прокуратурата за две свидетелки, които са тежко обвързани с криминални лица, но тя не го взе предвид", заяви още той.

Адвокатът му Христо Ботев допълни пред журналисти, че делата ще бъдат за незаконния арест на подзащитния му и провалени сделки.

Бизнесмените Николай Банев и съпругата му Евгения бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 г. Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 престъпления от общ характер. Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.