• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Банско се подготвя за зимния туристически сезон

Банско се подготвя за зимния туристически сезон

/КРОСС/ Усилено вече се правят резервации както за студентския празник, така и за Коледа и Нова година в зимния ни курорт Банско.

Част от хотелите са заети на 100% за декември месец, като резервациите са направени най- вече от чужденци, които съчетават карането на ски с празниците, съобщава БНТ.

В хотелите в Банско ремонтите вече почти навсякъде са приключили и са готови да посрещнат своите гости. За студентския празник хотелите в Банско предлагат предимно две нощувки с включена празнична вечеря, ди жей и ползване на спа услуги. В 4 и 5-звездните хотели пакетите за един човек струват около 190 лв.

Айше Медарова, управител на хотел: Обикновено ние като по- висок категориен хотел правим подбор на студентите, които правят записване до нас, университета, на опита, който имаме. За съжаление, не всички студенти отиват да се забавляват, но се случват и ексцесии по време на престоя им.

Някои от механите в курорта пък предлагат ваучери за вечеря на различна стойност, като студентите могат сами да избира храната и напитките, които да бъдат включени.

Юлия Попова, управител на механа: Ние сме местен бизнес, тук сме събрали сдружение , което обединява местните традиции с напитки и харни и работим усилено за утвърждаването им в по- дългосрочен аспект. Разбира се, че харесват местната кухня.

Много от студентите предпочитат големите хотели, къде получават пакети от повече услуги на едно място и така не им се налага да излизат.

Юлия Попова, управител на механа: Ние, така да се каже, едва ли не, се домогваме до туристите, които главно присъстват в големите хотели, но това е въпрос на желание на местния човек да утвърди своите позиции в бъдеще.

От туристическия бранш казаха, че очакват ръст на посетителите тази зима. Като за Нова година и Коледа на много места вече базите за настаняване за запълнени.

Айше Медарова, управител на хотел: За Нова година имаме 5 дневни пакети, които включат и новогодишна- празнична вечеря, имаме и богата програма, включва различни стилове и различни неща, които ще се случват на 31 декември. За Коледа също имаме почти 100 % запълняемост. Основно за Коледа, това е гръцки пазар.

Туристите в Банско през зимните месеци основно са от съседните на нас държави, но се увеличава броят и на англичаните, които избират курорта за почивка. Българите обикновено правят резервациите си в последния момент, коментират от бранша.

Общината е готова, категоричен е кметът на града Георги Икономов. Той заяви, че по-скоро не очаква ръст на туристите и не бива да се залага и занапред ръст на туристите, а на качеството.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Красимирчето

Да се готви Банско, че кака ти идва след 2 месеца и ще поостане

18.10.2018 14:43:15

Ники

Пак ще е фул като всяка година. С няколко приятели отиваме там на 8 декември, традиция ни е вече.

18.10.2018 12:27:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.