• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

В Банско разочаровани от решението на ВАС за парк Пирин

В Банско разочаровани от решението на ВАС за парк Пирин

/КРОСС/ В Банско местните остават разочаровани от вчерашното решение на 5-членен състав на ВАС да отмени правителствените промени в плана за парк "Пирин". Според кмета на града, надеждата на хората е била не просто да се построи втори лифт в курорта, а да се вземе генерално решение за развитие на зимния туризъм у нас, което да доведе и до промяна на действащите нормативни актове. Позиция, която природозащитниците не споделят.

Кметът на Банско коментира, че е разочарован от решението на съда, но не само той, а цялата общност. Това може би беше предизвестено още с решението на тричленния състав на ВАС. Освен разочаровани ние сме и в огромно недоумение как може да се се игнорира действията, желанията и волята на цяла общност, която ние изразяваме повече от 10 години, каза още кметът на Банско. Как може да се игнорира позицията на всички кметове от област Благоевград, защото си спомняте, че преди една година всички кметове застанаха и казаха, че трябва да има ски зона, защото целият регион работи тук, запита той. От тук насетне какво ще стане? Един застой, както за Банско, така и за зимния туризъм като цяло. Защото едва ли ще се намери нормален човек при тези трудности, при това отношение, при тези проблеми, които се създават, да инвестира в ски инфраструктура и да развиваме курортите, каза още Георги Икономов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Петър

Дано все пак накрая имаме втори лифт в Банско.

17.01.2019 22:56:47

Анонимен

Споко, това е малко зелена тревица в устите на зелените преде Евроизборите, нали трябва нещо да преживят.

17.01.2019 15:29:14

Ели Петрова

И аз съм разочарована. Ама за съжаление не изненадана. Защото си знам, че тия от ВАС се връзват на магариите на зелените.

17.01.2019 14:21:49

Яна

Всички банскалии ще са разочаровани, не само кмета, голяма глупост е това решение

17.01.2019 12:26:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.