• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

30% спад на туристи в Банско и района прогнозират хотелиери

30% спад на туристи в Банско и района прогнозират хотелиери

/КРОСС/ Най-малко 30 процента спад на зимните туристи в Банско и района прогнозираха хотелиери. При ресторантьорите той ще е е още по-голям, заявиха от бранша и предупредиха за масови фалити, ако държавата не въведе ясни правила за услугата "ол инклузив". Въпреки че в дните на Световната купа по ски базата е заета почти сто процента, от Съюза на туристическия бизнес регистрират голям отлив на туристи от Великобритания, Турция,Русия и най-вече от България.

Заради големите опашки пред кабинковия лифт рекламата на курорта като най-евтина зимна дестинация и ценовия дъмпинг, който изкривява конкурентната среда, през последните години в Банско идват все по-неплатежоспособни туристи. На пазара се предлагат „ол инклузив" пакети по 25-30 евро. Тревожна индикация е и фактът, че групата висококатегорийни хотели на концесионера на ски зоната също оферират на убийствено ниски цени. Индикациите за задълбочаване на проблемите са от няколко години, но за този зимен сезон прогнозите са много тревожни.

В Гърция и Турция има държавни изисквания и високи стандарти към услугата "ол инклузив", която е разрешена само на висококатерорийните хотели и затворени туристически комплекси. Затова от Съюза на туристическия бизнес в Банско ще поставят въпроса пред всички държавни институции, каза председателят на организацията Малин Бистрин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами осрахте и таз земя както Слънчев бряг и Несебър. Сърбайте си попарата сега.

24.02.2019 10:48:48

Анонимен

Ще има много фалити! И никога Банско няма да бъде това, което беше преди 25 - 30 години!

23.02.2019 16:33:33

Анонимен

Свръхзастрояване, унищожаването на Банско като уникално запазено островче на автентичния български фолклор, архитектура и пр., комерсиализирането, унищожаването на природата - ето резултата!

23.02.2019 16:32:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.