• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Honda разработва революционни батерии за електромобили

Honda разработва революционни батерии за електромобили

/КРОСС/ През 2017 г. Honda, най-големият производител на двигатели с вътрешно горене, заяви, че през 2022 г. ще предлага електромобил, способен да зареди батериите си за 15 минути.

Това напомняне е абсолютно задължително на фона на последната новина от марката по темата, свързано със създаването на нов тип батерии, разработени съвместно с NASA и Калифорнийския технологичен институт. Изследването е публикувана в списание Science.

Резултатът от това проучване е нов електролит, който позволява създаването на батерии с по-висока плътност на съхранение на заряда и с ниска работна температури. „Флуор-йонните акумулатори (FIB) предлагат нов химически състав с плътност на заряда, която е 10 пъти по-висока от тази на сегашните литиево-йонни батерии," казва Кристофър Брукс, главен научен сътрудник в изследователския институт на Honda и съавтор на проекта. „Те не прегряват, а добивът на елементите, необходимо за производството им, не унищожават природата, какъвто е случаят при извличането на лития или кобалта." Батериите с твърд електролит съществуват отдавна, но те работят само при висока температура - над 150 градуса по Целзий. Твърдият електролит, разработен от Honda, ще позволи да се произвеждат по-безопасни и екологични батерии, способни да работят при много по-ниски температури.

Това става възможно благодарение на създаването на химически стабилен твърд електролит с високо проводимост. Обединявайки го с композитен катод, използващ сърцевина от мед, лантан и флуор, изследователите са успели да задействат обратим електрохимичен цикъл на стайна температура.

Honda вярва, че в бъдеще батериите, създадени на основата на това изследване, ще може да се използват за задвижване на електромобилите, както и на различни агрегати - от косачки до генератори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.