• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Мика Зайкова: Работиш и си на прага на бедността

Мика Зайкова: Работиш и си на прага на бедността

/КРОСС/ Издръжката на живот у нас продължава да расте. Това показват последните данни на КНСБ. Според профсъюзите 2448 лева е издръжката на живот за семейство с двама възрастни, а увеличението е 87 лева.

Ако някой твърди, че работещия беден трябва да получава доход някъде под или малко, около прага на бедност - това е цинизъм. Това е така, защото работещия беден работи 8 часа. Да, става дума за нискоквалифициран труд, но с тези пари той трябва да издържа себе си и с помощта да речем на съпругата си, да издържа семейството си. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" финансовият експерт Мика Зайкова. Това означава, че работещ беден е този, който сумарно получава пари по-малко от необходимата издръжка, добави тя.

Доста надценена е цифрата за около 800 хиляди работещи бедни у нас, това е поне според общо приетата статистика, ако оставим всичко друго настрана. Има едно единствено понятие, една единствена линия на бедност, която е адекватна и прилага консистентна методология и това е тази, която прилага Евростат. Според изследването на доходите и условията на живот от НСИ, работещите бедни са около 10 процента от всички работещи или 305-307 хиляди души. Това каза от своя страна Адриан Николов от Института за пазарна икономика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да поправя госпожа Зайкова: То, работещия беден, АКО работи 8 часа на ден, ще пее и ще се радва! Масовата практика, особено в частния сектор, е 12-часовия работен ден. А ако може и повече.

13.08.2019 19:10:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.