• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

"Реал" ще изтегли заем от 575 млн. евро за модернизация на "Сантяго Бернабеу"

"Реал" ще изтегли заем от 575 млн. евро за модернизация на "Сантяго Бернабеу"

/КРОСС/ "Реал" (Мадрид) се доближи с една крачка към модернизирането на стадиона си "Сантяго Бернабеу", след като си е осигурил голям банков заем за ремонт на стадиона, съобщава "Ел Конфиденсиал". Според испанското издание заемът е в размер на 575 милиона евро (650 милиона долара) и ще бъде отпуснат от американските банки "Мерил Линч" (Merrill Lynch) и Джей Пи Морган (JP Morgan).

Двете американски банки ще се присъединят към испанските "Сантандер" (Santander) и "Кайша банк" (CaixaBank), които участват във финансирането на проекта, но според медиите в Испания не са замесени толкова активно.

"Реал" отдавна иска да модернизира своя стадион, който за последно беше увеличен през 2011 г. "Сантяго Бернабеу" е построен през 1947 година, като на два пъти претърпява основна реконструкция – 1982 и 2001 г. В четири случая стадионът е разширяван, а сега капацитетът му е 81 044 места.

Според плановете на президента Флорентино Перес модернизацията на "Сантяго Бернабеу" може да увеличи приходите с между 100 и 150 милиона евро годишно.

Идеята на клуба е височината на "Сантяго Бернабеу" ще бъде увеличена с 12 метра, за да бъде поставен подвижен покрив. Централната трибуна също ще претърпи промени, а от клуба ще изградят нови зони за спонсори, почивка и забавления. Именно това ще вдигне много приходите.

Преди време Перес обяви, че клубът може да излаща подобна инвестиция в рамките на 35 години. Според документите, с които "Ел Конфиденсиал" разполага, погасителният план е 30 години с лихва от 2.5%.

"Реал" усилено търси и спонсор, който да постави името си до това на "Сантяго Бернабеу", с което да донесе допълнителни приходи. Стадионът на "Реал" е второто най-посещавано място в Мадрид след музея "Прадо" според официалната статистика.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.