• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Половината американци искат да отслабнат

Половината американци искат да отслабнат

/КРОСС/ Половината от пълнолетните американци се опитват да отслабват, след като наднорменото тегло се оказва един от големите здравни проблеми на САЩ, предаде агенция Франс прес. Агенцията цитира голямо национално проучване, осъществено от Центровете за контрол и превенция на болестите на САЩ. Според техни данни 40% от населението на страната е страдало от затлъстяване през 2015-2016 г. Процентите скачат на 70, ако бъдат включени и американците, които са с наднормено тегло.

От направеното проучване ставало видно, че излишните килограми са широко споделяно притеснение сред гражданите на САЩ.

В групата на над 20-годишните, 49% от анкетираните са признали, че са се опитвали да отслабват през последните 12 месеца. От тях 42% били мъже и 56% - жени.

60% от дамите във възрастовата група на 40-59-годишните са се опитвали да свалят килограми. Колкото били по-високи доходите на респондентите, толкова тревогите за теглото им се оказвали по-големи.

Но опитите за отслабване не се ограничавали само до хората с проблем с теглото. Една четвърт от американците с нормален индекс на телесната маса са се опитвали също да топят килограми.

Упражненията и консумацията на по-малко храна са били двете най-често срещани стратегии за загуба на тегло, като всяка от тях е използвана от около 63% от хората, които се опитват да отслабнат.

Освен това много хора са заявили, че се опитват да ядат повече здравословни продукти, да пият повече вода и да намалят консумацията на храна от заведенията за бързо хранене и сладкишите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.