• 24 Фев 2020 |
 •  USD / BGN 1.8079
 •  GBP / BGN 2.3330
 •  CHF / BGN 1.8451
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 1°C

Бизнес отношенията между Уралската и Българската търговско-промишлени палати ще бъдат подкрепени от споразумение

 Бизнес отношенията между Уралската и Българската търговско-промишлени палати ще бъдат подкрепени от споразумение

/КРОСС/ Въпросите на икономическото сътрудничество между област Свердловск и регионите на България бяха обсъдени на среща, проведена в Уралската търговско-промишлена палата. Диалогът е иницииран от консулството на България в Екатеринбург. Фокусът е върху перспективите за сътрудничество между Уралската ТПП и Българската ТПП, най-старата търговска организация в страната с регионална мрежа от 28 регионални офиса.

Връзката в настоящото взаимодействие на двете бизнес асоциации се осъществи благодарение на Цветан Бояджиев, съветник по търговско-икономическите въпроси на консулството на България в Екатеринбург. По време на работна екскурзия до София той представи за българските си колеги проектите на Уралската ТПП. Преговорите доведоха до насрещни предложения, изложени в официално писмо до президента на Уралската ТПП Андрей Беседин.

Говорим за възможностите за обмен на бизнес делегации, за участието на уралски предприемачи в Пловдивския международен панаир, най-голямото търговско-изложбено събитие в България, за активното използване на информационните ресурси на БТПП. „От името на българската ТПП бих искал да Ви поканя като представители на Уралската ТПП и бизнесмени от Свердловска област да посетите България. Ще се радваме да задълбочим сътрудничеството си и да предоставим повече възможности за бизнес за интернационализация, търговия и инвестиции", беше посланието на президента на Българската ТПП Цветан Симеонов в края на срещата.

Българският консул в Екатеринбург Пламен Петков е сигурен, че тристранното сътрудничество, обединяващо ресурсите на двете камари и административната подкрепа на консулството, може да бъде богато и плодотворно.

Андрей Беседин от своя страна отбеляза, че Уралската ТПП е искрено заинтересована от укрепване на бизнес връзките с България, готова е да подпише споразумение с БТПП и да уточни подробно в документа взаимни цели и планове за тяхното изпълнение. Ръководителят на бизнес асоциацията на Урал също потвърди включването на бизнес мисия в България в плана за пътуване до 2020 година.

В момента палатите формират пакети с информация за компании, заинтересовани да развиват руско-българско бизнес сътрудничество.

 

реклама
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.