• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Продукции на БНТ са финалисти на журналистическите награди „Сърце и слово срещу наркотиците“

Продукции на БНТ са финалисти на журналистическите награди „Сърце и слово срещу наркотиците“

/КРОСС/ Филмът на Надя Обретенова и Николай Тодоров „Кой е срещу теб в мрежата?" и документалната продукция на БНТ - Благоевград „1014 Последната година на Самуил" са сред номинациите в категория „документално кино" на тазгодишните награди в памет на Виктория Герин. Репортерът на „По света и у нас" Тихомир Игнатов е сред предложените за награда за журналистическия си материал „Сянката на наркотиците".

Конкурсът за журналисти „Сърце и слово срещу наркотиците" се провежда за десета поредна година. Той е създаден от Община Благоевград с подкрепата на посолството на Ирландия по идея на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград. Наградите се връчват в памет на ирландската журналистка Вероника Герин. Тази година се навършват 21 години от трагичната гибел Вероника, която е убита по поръчка на наркодилър - Джон Гилигън, на Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици - 26 юни 1996 г. С журналистическия конкурс в нейна памет, община Благоевград подкрепя усилията на журналистите да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване разпространението и употребата на наркотици, корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и да подпомагаме намаляването на криминалните прояви, особено сред малолетните и непълнолетните.

„Кой е срещу теб в мрежата?" е филм на журналистката Надя Обретенова и оператора Николай Тодоров, който насочва вниманието към неетичното ползване на интернет и социалните мрежи, рисковете, с които се сблъскват децата в мрежата. Зрителите на БНТ1 имаха възможност да го гледат в началото на този месец в рубриката „В кадър". Организаторите на конкурса отбелязват значимия принос на филмите, които се излъчват в поредицата, в борбата с разпространението на наркотици и опасни за младите хора зависимости и явления.
Сред тазгодишните финалисти в категорията „документално кино" е и филмът на Валери Яков и Красимир Кушев „1014 Последната година на Самуил", който възкресява спомена за великия български владетел и неговата трагична съдба.

Третата лента, достигнала до финала на конкурса в памет на Виктория Герин, е създаден от ученици от СУ „П. К. Яворов" гр. Чирпан, с ръководител педагогическия съветник Валентина Костадинова. Авторите на филма „Яворови разкази от вчера и днес" са доброволци към Българския младежки червен кръст.

В категория „електронни медии" журито откроява репортажа на Тихомир Игнатов „Сянката на наркотиците", излъчен в информационната емисия „По света и у нас".

Церемонията по награждаването на отличените продукции в конкурса за журналисти „Сърце и слово срещу наркотиците" ще се състои на 2 ноември 2017 г. (четвъртък) от 11:00 часа в зала „22 септември" в Община Благоевград. Наградите ще бъдат връчени от Н. Пр. Майкъл Форбс - посланик на Ирландия и от кмета на община Благоевград Атанас Камбитов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.