• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Бойчев: Всички български данъкоплатци ще платят за лошото управление на Софийската топлофикация

 Бойчев: Всички български данъкоплатци ще платят за лошото управление на Софийската топлофикация

/КРОСС/ Министър Петкова натовари БЕХ с още 100 млн. лв., без да са ясни условията и гаранциите за връщане на тези пари.

„Изглежда, че лошото управление на Софийската топлофикация и отговорността на Столична община ще бъдат прехвърлени на правителство, а от тук и на всички български данъкоплатци.“ Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев от парламентарната трибуна. „На 28.08. Български енергиен холдинг, с договор изкупува вземанията, които „Булгаргаз“ ЕАД има към „Топлофикация София“ в размер на 99 млн. лв. Министър Петкова казва, че споразумението е подписано, но тепърва ще се уточняват условията за възвръщане на тези средства. Как е възможно да дадете съгласие за поемане на ангажимент в рамките на 100 млн. лв., без да са ясни условията и гаранциите, при които те ще бъдат връщани?“, попита той. Бойчев подчерта, че Софийската топлофикация вече един път е обект на такова споразумение. „БЕХ пое 500 млн. лв. през 2015 г. Общата сума на задълженията вече е 600 млн.лв., а към момента се обслужват само лихвите“, каза още той. Бойчев посочи, че Софийската топлофикация, по справка към 30.06.2018 г., има общо задължения над 740 млн. лв. „Загубата на дружеството към 30.06 тази година е 11 млн. 877 хил. лв. През 2017 г. дружеството завършва на загуба. Как и по какъв начин това дружество ще възстанови парите на БЕХ?“, попита народният представител.

Таско Ерменков: Загрижени сме за енергийната сигурност в България

„Вместо да се направи схема, по която този дълг да се изплати, министърът решава да натовари БЕХ с още 100 млн. лв. Загрижени сме за енергийната сигурност в България“, коментира народният представител Таско Ерменков. Според него това, което правят с бюрократичното изкупуване на дълговете към „Булгаргаз“, ще доведе до състояние, в което и Господ да дойде, няма да може да се оправи с дълговете на Топлофикация. „Управляващите ще бъдат принудени от обстоятелствата Топлофикация да бъде одържавена. За една година общите задължения на Топлофикация са нараснали от 600 млн. лв. на 740 млн. лв. Вместо Топлофикация да си оправи управлението, всички български граждани ще бъдат задължени да платят задълженията“, каза още Ерменков. Той препоръча на министър Петкова да не поема онези негативи, които ще се отразят на всички хора, които не са виновни, че управлението на „Топлофикация“ е некадърно да се справя с ангажиментите си. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.