• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

ВМРО: Чрез Бокова България има историческа възможност да оглави ООН

ВМРО: Чрез Бокова България има историческа възможност да оглави ООН

/КРОСС/Националната женска организация на ВМРО подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на Организацията на обединените нации.

Едно е да искаш, друго е да можеш. Така бихме обобщили ситуацията с избора на българската кандидатура за генерален секретар на ООН. Логичният ход е да издигнем личност, която обединява не просто България, а която получава международна подкрепа. На този критерий отговаря Ирина Бокова, която вече е втори мандат генерален директор на ЮНЕСКО. Доказал се дипломат, зад когото не за първи път ще застане не една държава. Разбира се, че България трябва също да я подкрепи безусловно и да не бави номинацията си, призоват от организацията.

Време е жена да поеме ООН. Защото светът трябва да се отърси от предразсъдъците към жените, че са нежни и слаби, че нямат потенциал да бъдат управленци. Нужно е равноправие между мъже и жени на практика, в ежедневието, а не само из страниците на някоя конвенция. Досега жена-лидер бе изключение и това трябва да се промени. Когато една личност притежава качества и умения, то тя заслужава подкрепа. Още повече - кой по-добре от жената може да брани фундаменталното право на живот чрез опазване на мира по света, каквато е мисията на ООН, посочват от НЖО на ВМРО.

В контекста на случващото се в Близкия Изток и Африка - експлоатирането на жени и деца и посегателството над живота им е предизвикателство за целия свят, с което ООН трябва да се ангажира. Ето - отношението към жените на идващите от там имигранти втрещи Европа. Вярваме, че ако ООН бъде ръководена от жена, то ще започне по-активна международна политика по опазване на правата и достойнството на жените, независимо дали живеят в някой западен мегаполис, или в сирийско селце, коментира председателят на НЖО на ВМРО и депутат д-р Султанка Петрова.

Анализатори и дипломати от различни краища на света ни припомнят, че от България се иска едно просто нещо - да номинира Ирина Бокова, защото тя и сама си е извоювала подкрепатта през годините. Вярваме, че Бокова има качествата да защити кандидатурата си при изслушването пред ООН. Като огромен шанс можем да определим и факта, че има нагласа следващият секретар да е жена, при това от Източна Европа. Тоест България разполага с целия арсенал, за да извоюва този пост, допълват дамите от ВМРО.

Според тях усещането за колебания у българската страна - дали именно Бокова е правилният кандидат, вреди сериозно на международния ни образ. Несигурността и забавянето се разчитат като знак, че не сме уверени в качествата на досегашния ни представител в ООН, аргументират се от НЖО на ВМРО.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.