• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Чака се спешно решение за Очната болница във Варна

 Чака се спешно решение за Очната болница във Варна

/КРОСС/ Очаква се лекарите от Варненската очна болница и днес да преглеждат пациентите си въпреки подадените молби за напускане с едномесечно предизвестие. Причина за решението им е лошото материално състояние на болницата, собственост на общината, състоянието на сградата и условията, в които работят медиците. Според тях липсва мениджмънт от страна на управителя на здравното заведение. Крайната дата на предизвестието е 7 април. Ако до тогава не се отпуснат пари, лекарите ще напуснат. По-голямата част от персонала на болницата вече се е пренасочил към частни болници или към чужбина.

Управителят д-р Руслан Тошев твърди, че причината за случващото се е пренебрежението на община Варна към неговите докладни, с които иска средства. По думите му са необходими около 500 хил. лв. за ремонт на покрива и подмяна на апаратите. Тези пари обаче не са заложени в бюджета на общината, подчерта той в интервю за предаването "Преди всички" и добави:

„Общината имаше друго разбиране - че лечебните заведения трябвало да теглят заеми. Аз сметнах, че не е редно в тази ситуация да товарят допълнително лечебното заведение със заеми и лихви. Имам 15 докладни за последните 3 години".

В момента решението е в Общината, категоричен е управителят на болницата. Той е готов да подаде оставката си, ако е необходимо.

Млади и интелигентни лекари работят в болницата, каза проф. Христина Грубчева - зам.-управител на Очната болница и зам.-ректор на Медицинския университет. И тя е на мнение, че решението е в Общината:

„Става въпрос за три неща - инфраструктура, апаратура и мениджмънт. Това са трите основни стълба, върху които може да бъде развита една болница. Една болница - това са лекарите в нея".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.