• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Георги Михайлов, БСП: Не предлагаме мораториум на частните болници

Георги Михайлов, БСП: Не предлагаме мораториум на частните болници

/КРОСС/ "БСП не е предлагала никога мораториум върху частните болници. Нашето предложение е да не се издават лицензи на каквито и да е лечебни заведения до уточняване на здравната карта на страната. Искаме да избегнем издаване на лицензи в 12 без 5". Това каза в интервю за предаването "Събуди се" по „Нова телевизия" депутатът от БСП проф. Георги Михайлов.

"99 процента от последните болници, сключили договори с НЗОК, са частни болници". Това каза депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Той беше категоричен, че партията му няма да одобри предложението за забрана за издаване на лицензи на нови болници на политическите си опоненти, тъй като то е "противоконституционно".
По думите на проф. Михайлов, много от сега съществуващите клинични пътеки включват в себе си болести, които са съвсем различни по своята биологична агресия и съответно по цена на лечение.

"По този начин се дирижира потокът от тези пациенти, които са относително по-евтини, да отидат и да получат същия финансов ресурс от лечебните заведения, които ги обслужват. А най-тежките пациенти да бъдат насочени към други лечебни заведения", поясни депутатът на БСП.

"Частните болници, които се помещават в сградите на държавните болници, и държавното здравеопазване, доведено до това състояние, са факторите, предизвикали сегашното положение. И когато министерството започна да се бори с тези причини, се появява това предложение, което малко измества темата", контрира от своя страна Александър Иванов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.