• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Нинова пита Борисов от Видин: Кога ще подкрепите предложението ни да замразим заплатите на политиците?

Нинова пита Борисов от Видин: Кога ще подкрепите предложението ни да замразим заплатите на политиците?

/КРОСС/ “Визия за България” прераства в конкретна визия за всеки регио

“Намираме се в най-бедния регион на страната - Северозападна България. Намираме се и на прага на приемане на уж"най-социалния бюджет" на Борисов. Искам да ви попитам вас, тук в залата, с какво този бюджет ще подобри живота ви? Виждам младо семейство - правителството на Борисов замрази обезщетението за отглеждане на детето ви между една и две години. Отвън видях пушачи - ГЕРБ и Обединени патриоти решиха от първи януари да ви се увеличи акциъта. Сигурно много от вас са дошли на срещата със стари коли - Борисов иска да плащате нов данък. На вас пенсионери - увеличение на пенсиите чак от 1.07. 2019 с 5%, когато вече всички цени ще са го “изяли”. Това заяви във Видин на среща с граждани председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя попита как този бюджет ще помогне да не фалира болницата в Белоградчик или да се ремонтираТ пътищата в община Брегово.Никак.

Но ще ви кажа как този бюджет ще помогне на "социално слабата” политическа класа. И как никой не иска да си мръдне пръста да променим една несправедливост. Нашите заплати и догодина ще растат автоматично с ръста на средната за страната. Слушам сутринта премиера Борисов да казва какъв  популизъм било да се замразят заплатите на министрите му, неговата, на депутати, на президент, омбудсман и конституционни съдии”.Притиснат от водещия най -накрая, с половин уста, Борисов каза, че ще го направят. Е сега го чакам да нареди на депутатите си да подкрепят нашето предложение да си замразим заплатите. Три пъти поставям въпроса в парламента. Три пъти ме очернят отгоре до долу”, каза още председателят на левицата. Тя припомни, че депутатите от БСП са внесли законодателно предложение. “В отговор управляващите извадиха от девет кладенеца вода и не, та не.

Политиците трябвало да получават високи заплати, за да не са корумпирани. Откога заплата се плаща не за труд, а заради подкупи? В коя икономическа теория го пише това?”, попита Нинова. Тя заяви с усмивка, че премиерът държи на думата си, никога не се отмята , загрижен е за народа и за справедливостта и затова всеки ден ще го пита -кога ще нареди на Цветанов депутатите от ГЕРБ да изпълнят искането на БСП и да си замразим заплатите. След малко ще ви представя нашата  Визия за България. Този пример е част от модела на прехода, чиято смяна искаме С нея. Самозабравила се, откъсната от живия живот политическа върхушка, която щом се добере до властта започва да се интересува преди всичко за собственото си благополучие и облаги,а не за вашите тегоби”, каза още Нинова.

Заедно с нея във Видин бяха и зам.-председателите на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски и Христо Проданов, както и народните представители от левицата проф. Анелия Клисарова, Стоян Мирчев, Манол Генов, Филип Попов и Явор Божанков и председателят на БСП-Видин Димитър Велков. Посещението им е част от обиколките в страната за обсъждане на проекта “Визия за България” и разширяването й с нови предложения. Представителите на левицата проведоха срещи още в Лом,  Медковец, Якимово, Брусарци, Брегово, Димово, Чупрене, Грамада, Дунавци, Бойница, Белоградчик, Ново село, Неговановци, Винарово, Макреш. Амбицията е от националния проект да се направят конкретни за всеки регион, в това число и “Визия за Видин”.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Като гледам никога защото са алчи и нагли и за това не искат. Президента е президент и за това трябва да има висока заплата но без увеличение. Пример- Депутатската да е 2500 мах премиер 4000 а презедент 7000-8000 лв а обиквоненния работник да получана минимум 1500-2000 лв заплата ако цените са високи и при всеки по сериозен скок увеличение на заплатата с 50 лв.

16.11.2018 11:08:45

Анонимен

КУРНЕЛА ВЕЧЕ СТАВАШ ДОСАДНА С ТЕЗИ НОМЕРА. НАГЛА И ЛЪЖЛИВА ЖЕНА.

16.11.2018 09:29:34

Анонимен

Президентът е с най-високата заплата. Да започна с него

16.11.2018 08:47:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.