• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов пред депутатите: КФН отговаря пред парламента, защо ме викате?

Борисов пред депутатите: КФН отговаря пред парламента, защо ме викате?

/КРОСС/ КФН се отчита пред парламента, ние защо сме тук, не искаме да се месим по никакъв начин. Каква политическа отговорност да понесем? Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредното заседание на парламента заради фалита на "Олимпик" и не пропусна да каже, че знаел, че председателят на КФН дори не можел да разпорежда по ресори на зам.-председателите си.

С Ралица Агайн нито съм се чувал, нито съм се виждал от години, доклад от нея не съм получавал. Вчера (20 август) поканих Карина (Карина Караиванова, председателят на КФН), сега излиза, че не трябваше да го правя, оплака се Борисов, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова попита защо той говори за дъмпинг практики в дейността на "Олимпик", докато Агайн съобщи, че числата не показват такова нещо.

Самата Агайн потвърди, че не е предавала доклад на Борисов и не се е виждала с него. Борисов отговори и на въпроса къде се застраховат коли с български регистрационни номера, но всъщност по "300 - 400 автомобила са на един човек", чужд гражданин. Затова бил наредил на службите за сигурност да се задействат и да си сътрудничат с партньорските. Нека ако помагаме за фалит на чужд застраховател, да сме наясно какво става, излезе от думите на Борисов. Затова той поиска известен срок "да се съберем в петък пак, в събота - пак, в неделя - пак", за да можели експертите да кажат откъде може да се вземат пари за обезщетения и на каква база се прави.

Предложението на Борисов беше подкрепено от Волен Сидеров, който не пропусна да каже как "любимата Европа" не уредила нещата в законодателство. Лидерът на "Атака" видя проблем и в това, че в днешното заседание на парламента не става въпрос за промяна на наше законодателство и това го обезсмисля в известна степен.Финансовият министър Владислав Горанов отново подчерта, че българският Гаранционен фонд може да е само „трансмисия", която да определя и прецизира щетите към фонда в Кипър, където е регистрирано дружеството „Олимпик".

„Всеки български гражданин трябва да знае, че ако сключи застраховка с чужд застраховател, няма гаранционен фонд, който да покрие загубите при фалит", коментира той.

Снимка БГНЕС

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ПРОБЛЕМИТЕ ГИ СЪЗДАВАТ ОПОЗИЦИЯТА.ЗАЩО НЕ ОБЯСНЯТ КОГА, ЗАЩО И КОЙ ДОКАРА ФИРМАТА ТУК И НЕ Е ЛИ РУСКА ОФШОРКА. КОГАТО КУРНЕЛА КАЖЕ ТОВА ТОГАВА ЩЕ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА

22.08.2018 11:45:21

Анонимен

БОКО отговаря само за комисионите, а не за проблемите и провалите!

22.08.2018 10:02:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.