• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Бойко Борисов: Подготвя се визита на Путин у нас през 2020 г.

Бойко Борисов: Подготвя се визита на Путин у нас през 2020 г.

/КРОСС/ Следващата година се подготвя посещение на руския президент Владимир Путин у нас във връзка с отбелязването на 140 години от нашите дипломатически отношения. Това заяви премиерът Бойко Борисов в парламента по време на парламентарния контрол.

"Санкциите срещу Русия не са по силите на България да бъдат променени. Много страни се изказват против санкциите, а вътре гласуват "за". Може един ден вие да успеете, но сега не може да се направи нищо. Големите страни се бомбардират със санкции - САЩ срещу Китай, Китай срещу САЩ, ЕС срещу Русия. Нека оценим това, което е направено досега. Докато важат санкциите, нашите възможности са ограничени. Много добре работим в сферата на фармацията и е добре нашите компании да мислят в тази посока. Доста неща сме направили в полза на Руската федерация. Те го оценяват. Даже нямаше и коментари от тях по шпионския скандал", обясни Борисов пред журналисти минути преди изказването си в пленарна зала, където по-късно говори за отношенията ни с Русия, АЕЦ "Белене" и "Балкански поток".

Имахме огромни задължения и арбитражен съд в Париж. Нямахме подписан договор, за да знаем колко ще се оскъпи цената. В момента са подадени 12-13 оферти, но няколко от тях заслужават нашето внимание. От една страна за китайската компания, южнокорейската ядрена и един консорциум на "Росатом". Хипотезата сега е напълно различна за "Белене". Имаме два собствени реактора. Към тях се присъединява "Росатом", "Дженералелектрик", "Фраатом" и една немска компания.

Това заяви от трибуната на парламента премиерът Бойко Борисов относно продължаването на проекта Белене. "Що се касае за Южен поток. Знаете защо беше спрян. Няма да коментирам, за да не дразня. Положихме огромни усилия за него и президентът Путин, и премиерът Медведев. Той реално от днес се строи. За над милиард евро ще текат процеси.

Проектът е "Балкански" и звучи много по-добре от "Турски", не че имам нещо против Турция. Тази дума "Балкани" се приема позитивно в Европа", каза той. "Ние изобщо не говорим за шпионски скандал, русофили и подобни", заяви премиерът.

​​​​​​​В подкрепа на думите си, че те са приятелски и прагматични, той напомни, че се подготвя посещение за посещение на руския президент Владимир Путин в България догодина за 140-та годишнината от установяване на дипломатическите ни отношения.

"Възможно най-добри отношения имаме с Русия, такива каквито имаме с Европа, САЩ и всички страни. Проблемът с миграцията и заплахата, която върви, защото в Турция вече не ги искат, след като не си плаща Европа, е сериозен", заяви Борисов. "Младен Маринов каза, че 440 днес са влезли до 11 часа. Натискът е изцяло към Гърция. Към нас турците си спазват ангажимента", каза премиерът. „Въпросът със санкциите не е по силите на България и, ако си мисли, че някой тук може да го придвижи, за да паднат, се заблуждава. Всички в съвета гласуват за санкции", добави той. „Наивно е да кажа, че мога да направя така, че да паднат санкциите и затова не бих го казал. Ако Минските споразумения се спазят, тогава сигурно ще паднат санкциите. Виждате, че големите държави се бомбардират със санкции една друга. Това влияе страшно много и на търговията и на отношенията", каза Борисов.
„Ние винаги сме казвали, че Европа и НАТО са нашите стратегическа партньори и държим на тези си думи. Много неща сме направили иначе за Руската федерация и тя го оценява. Прагматично точно и на базата на взаимната изгода продължаваме да работим нататък", добави Борисов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Психологът по-долу много добре го е описал!!!!

20.09.2019 16:47:25

Проф.д-р Петко Ганчев

ПАРАДОКС ЛИ Е?.....................................................................1. Парадокс ли е едва да те приемат в Пожарния факултет на ШКОЛАТА на МВР на тази страна , без достъп до класифицирана информация, състудентите ти да трошат керемиди и цигли на главата ти, наричайки те Тиква, след години да те направят Гл. Секретар на МВР и произведат последователно в ген-майор и ген-лейтенант. ?? 2.Парадокс ли е да израстнеш край бунището на едно село/град край Столицата- един от най-древните градове в Европа , да си прочел в живота си само една книга (по собствените си признания), без да си влизал в театър и опера и да те изберат за кмет на столицата, за да ръководиш духовния и стопанския й живот в началото на 21 век ??? 3. Парадокс ли е да не разбираш от нищо, но 10 години да си премиер на страната , да признаваш, че си прост и че се разбираш добре с простите , но да държиш в подчинение всички държавни служби като в абсолютните средновековни монархии??? 4. Парадокс ли е да срамиш по света с простотията си този народ и държава с драматична, велика и трагична хилядолетна история в продължение на 10 години?? 5. Парадокс ли е, че голяма част от топящия се народ върви като стадо след този прос...ак и шайката му? 6. Парадокс ли е, че т.нар духовен елит на този народ не смее да възроптае високо и силно срещу този режим??? 7. Парадокс ли е, че журналистите от т.нар. публични медии вместо като трибуни на истината са се превърнали в позорен слугинаж, възхваляващ про....щината на този човек и шайката му?? Не, не е парадокс , а срамна и тъжна реалност!!! Тежко действат комплексите на многовековната робия в една варварска империя, прилагала системно геноцид над всичко будно и непокорно, продължен от режимите на властта след Освобождението на тази страна. Така че са останали твърде малко гени на пасионарии ( смели, готови на саможертва), които да тръгнат като фаланга и пометат този режим!!!Останалите малко живи чакат, както някога друг да ги освободи...

20.09.2019 16:14:05

психолог

За да се обяснят действията и думите на БОКО и за да се стигне до вярното заключение, а то е, че никак НЕ МУ Е ЛЕСНО, следва да се подходи научно. А за да се подходи научно трябва да се знае какво става в НЕГОВАТА ТИКВА, пардон глава. И така, в БОКОВАТА глава се води борба, жестока борба между НИСКИЯ ИНТЕЛЕКТ И МАФИОТСКИЯ МУ МОРАЛ от една страна и от друга БОЛЕЗНЕНИЯТ МУ СТРЕМЕЖ да се превърне в МОРАЛЕН ДЪРЖАВНИК. Това е убийствен АНТАГОНИЗЪМ, който измъчва индивида, защото НИСКИЯ ИНТЕЛЕКТ е безсилен да преодолее МАФИОТСКИЯ МОРАЛ и както се казва в литературата имаме изграден ТРАГИЧЕН ГЕРОЙ. За да ПРИКРИЕ тази безпомощност БОКО е избрал най-краткия път – привличане на обкръжение със следните характеристики: ЗАДОВОЛИТЕЛНО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО, ОТСЪСТВИЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И СИЛНО ИЗРАЗЕНИ СЛАГАЧЕСКИ НАКЛОННОСТИ. Образно казано малки циркови кученца, стоящи пред дресьора на треперещи задни краченца, влажен поглед и изплезени мокри езичета. Облизвайки го по ТИКВАТА те остават слуз, която премрежва погледа на БОКО, оставяйки го ИЗВЪН РЕАЛНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. С течение на времето тази изолация се превръща в САМОВНУШЕНИЕ за РЕАЛИЗИРАН СТРЕМЕЖ. Всяко изтриване на лигавия слой довежда индивида до нервна криза и съответно до извеждане на показ на думи и действия, разкриващи ИСТИНСКАТА МУ СЪЩНОСТ.

20.09.2019 16:05:26

Аферист

АЛО, ТИКВА, ОТ ШУБЕ СЪВСЕМ СЕ ОСРА ПРЕД ПУТИН! СЪБИТИЕТО ЗА КОЕТО ГО КАНИШ, БЕШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА! „Епицентър“ на Валерия Велева: „Подготвя се посещение на руския президент Владимир Путин у нас догодина във връзка със 140-годишнината от Освобождението.Тази новина съобщи премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна. Той отговори на въпрос на социалиста Антон Кутев за развитието на българо-руските отношения. Разчекнат между американци и руснаци, Борисов изобщо не знае къде се намира, предвид и „руското ресто“, което хич, ама хич, не го е забравило, нищо, че се прави на клоун. От тъпотия даже се осра, казвайки, че поканил Путин за … 140 годишнината от Освобождението, „ИДНАТА ГОДИНА“! Алоу, Тиква, 140-годишнината беше през МИНАЛАТА ГОДИНА – на 3 март! Даже и специалистката по баници Валерия Велева го е извела в заглавие без да поправи любимия си вожд. Внимавайте с това престараване на Путин, че от напъване хептен осирате съдбата си, Боко и Шиши. Анадънмо!

20.09.2019 16:02:32

Неанонимен

ХА ХА ХА!!! Пълен тъпанар е тоя Борисов!!! Та това събитие бе отбелязано точно ПРЕДИ два месеца, защото 140 годишнината се отпразнува на 7-ми юли тази година. Виж какво пише в Уикипедията................................към онзи момент официално Княжество България, и Русия, към онзи момент официално Руска империя, установяват дипломатически си отношения на 7 юли 1879 г.

20.09.2019 15:57:09

Анонимен

Цялото му изказване е оправдание! Той е безсилен, защото е силно зависим от престъпното си минало и затова е кукла на конци на краварите.

20.09.2019 14:59:11

Анонимен

Най-накрая нещо близко до истината. Само не разбрах кои са тези, които вътре гласуват за санкциите и няма ли между тях и наши представители. Боко сигурно е прав, че не е в състояние да промени нещо, но пък и нищо не му пречи да поръча на нашите представители да гласуват по съвест , а не като стадото. И НАТО не може да ни е партньор. НАТО е военна организация, чийто член сме, един господ знае защо. Имаме партньори по НАТО., но това е друго.

20.09.2019 12:14:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.