• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Бойко Борисов : Надявам се протестите да престанат, като паднат цените на горивата

Бойко Борисов : Надявам се протестите да престанат, като паднат цените на горивата

/КРОСС/ Надявам се протестите да престанат, след като цените на горивата падат. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV премиерът Бойко Борисов.

"В момента с 20 ст. са паднали, това е пазар. Полагаме огромни усилия да намаляваме цените на горивата, но те не зависят от нас, зависят от пазара", изтъкна той. 

По думите му цените в момента падат и ще продължат да падат, но не заради протестите, а заради това, че цената на петрола пада.

Премиерът призна, че оставката на вицепремиера Валери Симеонов в момента не се обсъжда. „Кабинетът се крепи на всеки един от нас”, подчерта Борисов на въпрос дали правителството се крепи на Симеонов.

Министър-председателят съжалява, че едно непремерено и обидно изказване на Валери Симеонов е върнало на улицата майките на деца с увреждания. "Действително ми е и мъчно, и ме е яд, защото положихме огромни усилия, толкова срещи се проведоха, Извиних се няколко пъти и от негово име", отбеляза Борисов.

"Надявам се, че той е осъзнал, че с това "уж болни деца", то е видно, че са болни", допълни той.  

Запитан дали той е накарал Симеонов да се извини, Борисов отговори, че на коалиционния съвет всички са преценили, че вицепремиерът трябва да се извини.

Според него Валери Симеонов е бил искрен в извинението си. "И той има човек с увреждане в семейството и знам колко тежко и колко трудно го понася. Пак съжалявам и пак се извинявам", посочи още Борисов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сензационално, феноменално ! И Франция, която е 7 пъти по-богата от България, ще бъде блокирана от протести, идентични с българските – за цената на горивата и по-висок стандарт. Но ... французите имат право да протестират само в почивни дни (събота и неделя), а българите, когато им кажат. А кога работят те (българите)? Защо да работят, нали са бедни! Къде се крие заякът?! Кой и как възбужда французите и кой кого копира?

15.11.2018 17:08:56

Анонимен

Всички политици на съд, отнемане на имуществото - тяхно и на роднините и на "топло".

15.11.2018 16:01:34

бате

нали сме го гледали вече този филм. Оставка, оставка и пак ГЕРБ управлява.

15.11.2018 15:47:54

Анонимен

Това, че ще помолите енергийната мафия да свали цените на бензина за 1-2 седмици, не значи че проблемът е решен! Протести и промяна! Никакво БСП! Всички да си ходят!

15.11.2018 15:39:26

Анонимен

КВАРТАЛ ОСТАВКА БЕ НЕ ИСКАМЕ КУРНЕЛА НА ВЛАСТ.

15.11.2018 10:24:25

Майка

Щом Валери не може да си ходи ще си ходите всички! ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА!

15.11.2018 09:21:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.