• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Бойко Борисов: Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена първо с президента

Бойко Борисов: Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена първо с президента

/КРОСС/ Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена първо с президента, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Габрово.

„Ще сложа няколко имена и ще пристъпим към необходимите съгласувателни действия“, добави премиерът. Борисов изтъкна, че системата има нужда от професионализъм и спокойствие и изрази убеденост, че президентът ще погледне държавнически на тази задача. „Човекът или хората, които ще предложа като варианти, са и сега добри професионалисти, ръководят големи структури и не би трябвало нито една от тях да пробуксува, ако например бъде отказано съгласуване“, подчерта министър-председателят.

Министър-председателят отново припомни, че в сряда на оперативното заседание на кабинета е било обсъдено разработването на стратегия от правителството, така че страната ни да има позиция относно Унгария, ако тази тема се появи на дневен ред в Европейския съвет.

„По никакъв начин по време на Европейския съвет в сряда и четвъртък не е имало точка, тема или разискване за Унгария“, подчерта премиерът Борисов. Той допълни, че тази тема се е разглеждала до момента само от Европейския парламент, където ясно сe е видяло отношението на представителите на българските партии.

По време на посещението си в Габрово премиерът Борисов направи инспекция на обходния път на града, който цели да се улеснят транспортните потоци по направлението север-юг, осигурявайки най-краткия път между Северна и Южна България.

“Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го преведем през Габрово”, каза министър-председателят и определи съоръжението като модерно и мащабно. 

Изграждането на обхода и тунела под Шипка е с обща дължина 33,8 км. Проектът е разделен на 5 етапа и се изпълнява в две фази, като в момента се работи усилено по Фаза І  - строителството на 4 участъка и етапна връзка с обща дължина 23,25 км, както и изработване на разширен идеен проект за тунела под връх Шипка (3,22 км). Втората фаза включва строителството на петия участък, включително и на тунела под Шипка, което ще бъде най-дългото тунелно съоръжение, изграждано в България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.