• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Сътрудничеството между България и Бавария обсъдиха премиерите Бойко Борисов и Маркус Зьодер

Сътрудничеството между България и Бавария обсъдиха премиерите Бойко Борисов и Маркус Зьодер

/КРОСС/ „Само ние се справихме с нелегалната миграция, най-ниската безработица, 3.7% постоянен растеж на БВП, 10% вдигане на доходите всяка година, много немски инвеститори. Имаме фискален резерв, валутен резерв, стабилен курс евро-лев, втори сме след САЩ по инвестиции в отбраната". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в началото на срещата си с премиера на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер в рамките на Мюнхенската Конференция по сигурността.
„Аз пък мога да кажа, че единственият, който винаги остава на своя пост като премиер, независимо какво се случва, е Борисов. Всички в Европа се сменят, обаче един остава", обърна се премиерът Маркус Зьодер към българския министър-председател.
В рамките на срещата двамата премиери обсъдиха детайли по инициираната от тях среща между баварския и българския бизнес в София, която ще е допълнителен стимул за задълбочаване на двустранните икономически връзки. Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна важността на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна и подчерта, че България ще продължи да полага усилия в тази посока. Премиерите на България и Бавария бяха единодушни, че потенциал в задълбочаването на двустранните контакти има още в иновативните производства с висока добавена стойност и развитието на технологиите.
Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от интензивните политически контакти през последните години, както и динамичните връзки в областта на вътрешните работи, сигурността и туризма. Борисов и Зьодер обсъдиха актуалната миграционна политика на ЕС. „България контролира напълно ситуацията с миграционния поток и продължава да поддържа високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС. Граничната сигурност остава наш приоритет", изтъкна българският премиер Борисов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бившият шеф на разузнаването Драгомир Димитров бе обвинен за престъпление по служба януари 21, 2020 Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение срещу бившия председател на Държавна агенция „Разузнаване“ и настоящ генерален консул в Мюнхен Драгомир Димитров. От официалното съобщение става ясно, че причина за повдигнатото обвинение е престъпление по служба. „Същият е привлечен за обвиняем, за това, че за времето от 14.07.2016 г. до 09.08.2016 г. в качеството му на длъжностно лице – Председател на Държавна агенция „Разузнаване“ нарушил служебните си задължения, като не организирал и не контролирал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна агенция „Разузнаване“, с цел да набави облага за определено дружество в размер на 91 500,00 евро и от това са настъпили немаловажни вредни последици“ се казва в съобщението на прокуратурата. Димитров е на свобода след платена парична гаранция в размер на 5 000 лева. ЗАЩО ТОВА ПОДСЪДИМО ЛИЦЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА РЪКОВОДИ БЪЛГАРСКАТА ДИПЛОМАТИЧЕСКА МИСИЯ В МЮНХЕН СЛЕД КАТО Е ИЗВЪРШИЛ ТАКИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ И ОФИЦИАЛНО ПОСРЕЩА И ПРИДРУЖАВА ПРЕМИЕРА НА СТРАНАТА? ДОКОГА НАД НЕГО ЩЕ СЕ ОПЪВА ЧАДЪР И ЗА КАКВИ ЗАСЛУГИ СПРЯМО БОРИСОВ И ГЕРБ?

14.02.2020 16:19:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.