• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Гостоприемният Боровец открива летния си сезон, ясни са акцентите за юли и август

Гостоприемният Боровец открива летния си сезон, ясни са акцентите за юли и август

/КРОСС/ На 15 юни официално се открива летният сезон на Боровец.

Всички хотели имат готовност да посрещнат любителите на планината. Капацитетът в курорта е 6800 легла, почти всички „работят“ не само по време на снежните месеци, но и през лятото, разказа в ефира на Радио София Благовестка Томова – председател на Съюза на хотелиерите.

Някои от акцентите в предстоящата програма е свързана с откриването (утре), през юли е народният събор „Магията на Рила“ (5-7.7.), който ще събере фолклорни певци и танцьори, майстори занаятчии, билкари и художници, Чакъровите тържества са от 19 до 20 юли. 
През август (8-11) Боровец за пръв път организира събитие, което ще привлече и обедини мотористи и автомобилисти от Балканите. Ще има най-различна по жанр музика на няколко сцени.

След това (15-21 август) са тържествата по повод празника на град Самоков. Боророк е на 21 август.

Боровец е атрактивно място и през зимата, и през лятото – потвърди Александра Айвазова от "Бороспорт". През топлото време има особено много забележителности и активности в курорта, които привличат посетители и участници. 
Осем трасета с различна трудност очакват почитатели на планинското колоездене. Има и крос кънтри и фамилно трасе, подходящи за сели семейства.

Домакините са подготвили пешеходни турове до природни забележителности (до Мусала, Мальовица, до хижи и езера). Разработени са и по-кратни маршрути, които се извървяват за час-два. Не са забравени хората, които обичат скалното катерене. Привлекателният за децата Въжен град тази година има и нови елементи.

Утре, в деня на откриването, ще има преференции и безплатни активности.

Александра Айвазова напомни, когато тръгваме, с дрехи, храна и техническо обезпечаване да се съобразяваме с планинските условия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Румен Драганов: Имаме министър, който нищо не разбира от туризъм 5816 | 12 юни 2019 | 10:24 Той отчете спад на немския пазар от около 3%. По-малко са и руските туристи у нас, отбеляза председателят на Института за анализи и оценки в туризма „Нашият трагизъм е това, че имаме министър и министерство, които нищо не разбират от туризъм“. Това е мнението на председателя на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, изказано пред БНР.

15.06.2019 01:52:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.