• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Ивайло Калфин: Никой не очакваше толкова съкрушителен провал на Тереза Мей

Ивайло Калфин: Никой не очакваше толкова съкрушителен провал на Тереза Мей

/КРОСС/ Очакваше се, че Тереза Мей ще загуби гласуването по одобрението на споразумението за Брекзит, но с такъв огромен резултат от над 200 гласа разлика, никой не го очакваше. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Ивайло Калфин, бивш министър на външните работи. Това всъщност е най-големия провал откакто има Британски парламент, защото никога премиер в страната не е губил с 230 гласа разлика. След две години преговори по споразумение за Брекзит, аз не смятам, че нови преговори, които да доведат до нещо ново - просто няма какво ново да се договори. Така че варианта да се излезе с такъв тип споразумение отпадна, смята още Ивайло Калфин. Според него все по-възможен става варианта Великобритания да излезе без споразумение. Бившият външен министър коментира още, че въпреки провала по приемането на споразумението за Брекзит, партията на Тереза Мей и лейбъристите не са поискали оттегляне на молбата за излизане от ЕС, което би могло да стане веднага. За съжаление всички тези в страната, които искат да спрат Брекзит, нямат достатъчно добро политическо представителство.

Сътресенията в британската икономика тепърва ще се задълбочават, прогнозира още Ивайло Калфин. Той добави, че е било хубаво също така да има специален министър в българското правителство, който да проучва всеки евентуален сценарий след Брекзит. Някои правителства е Европа вече работят в тази посока, а ние отново оставяме ЕК да ни реши проблема, отбеляза бившият външен министър. Според него друг проблем са еврозборите - Великобритания ще изпрати ли представители в ЕП. 72 са местата за британските депутати. Засега всички врати са отворени, каза още Калфин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Sled kato zakopa bg pensionerite, toya Kaluf Kalfin sega zapochna da se trevoji za anglichanite.

17.01.2019 12:01:48

Анонимен

Защо, бе г-не, не видяхте ли колко глупости направи. Англичаните, обаче, са разбрали.

16.01.2019 10:36:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.