• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

"Обзървър": Брекзит застрашава прибирането на реколтата от ягоди във Великобритания

"Обзървър": Брекзит застрашава прибирането на реколтата от ягоди във Великобритания

/КРОСС/ Под заглавие „Червена тревога: британските фермери предупреждават, че ще има недостиг на плодове“, вестник „Обзървър“ пише, че отглеждащите ягоди се опасяват, че реколтата ще изгние, тъй като работниците от Европа, предимно българи и румънци, избягват фермите, но проблемът не е само в Брекзит. 

Подобно на много други смятани за типично английски неща ягодата също е имигрант, дошла за първи път през 18-ти век на Острова. И по ирония на съдбата имигрантите са тези, които осигуряват ягодите за прочутите ягоди със сметана за кралицата и за наближаващия тенис-турнир в Уимбълдън, пише „Обзървър“. Добрата новина е, че въпреки ужасното пролетно време се очаква много добра реколта.

Лошата е, че няма кой да прибере реколтата. Изданието цитира фермери, че за разлика от предишни години европейците, които са предимно българи и румънци, сега избягват сектора и причината е Брекзит. Алистър Брукс от Фавершъм в графство Кент казва, че Брекзит е извадил на показ най-лошото в британците. В неговата ферма работят около 200 българи и румънци, на които от местното население е било заявено, че сега трябва да си ходят. 

„Обзървър“ обаче посочва, че не само Брекзит е фактор, а също подобряващите се условия за работа и намаляването на безработицата в някои европейски държави. Пълноценна работа у дома е за предпочитане пред сезонна в чужбина с много неизвестности, заключава изданието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.