• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Политически сътресения в Лондон заради Брекзит

Политически сътресения в Лондон заради Брекзит

/КРОСС/ Политически сътресения в Лондон след споразумението за Брекзит. Въпреки че то беше одобрено снощи от британското правителство, днес четирима високопоставени представители на британското правителство подадоха оставки в протест.

Докато премиерът Тереза Мей се опитва в парламента да убеди депутатите да подкрепят сделката с Брюксел, постовете си обявиха че напускат министърът за Брекзит Доминик Раб, държавният министър в неговото министерство Суела Бравърман, министърката на труда и пенсиите Естер Маквей, както и Шайлеш Вара, държавен министър за Северна Ирландия.

В парламента премиерът Мей заяви, че постигнатото споразумение е възможно най-доброто, което може да се договори.

В Брюксел смятат, че договорената сделка защитава както британските, така и интересите на останалите 27 страни членки на Евросъюза.

Мишел Барние, главен преговарящ на ЕК по въпросите за Брекзит: Това, което се споразумяхме, е честно и балансирано, отчита британските позиции, организира едно подредено излизането на Великобритания, гарантира, че няма да има твърда граница с Ирландия и полага основите за амбициозно ново партньорство.

Доналд Туск, председател на Европейския съвет: Преговорният екип постигна двете наши най-важни цели - първо: подсигурени са ограничение на щетите, причинени от Брекзит, и второ - вие гарантирахте жизненоважните интереси и принципи на 27-те страни членки и на Европейския съюз като цяло. Нека да кажа нещо и на нашите британски приятели. Колкото и да ми е тъжно, че ни напускате, ще направя всичко възможно това сбогуване да бъде възможно най-безболезненото както за вас, така и за нас.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.