• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Меркел: Наша е отговорността за постигане на систематичен Brexit

Меркел: Наша е отговорността за постигане на систематичен Brexit

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще направи всичко по силите си, за да е сигурна в систематичното излизане на Великобритания от състава на Европейския съюз. Заемайки по-отстъпчив тон, канцлерът посочи също, че се чувства отговорна за осъществяването на Brexit със сделка.

Отказът на британския парламент да приеме споразумението между премиера Тереза Мей и Брюксел направи процеса още по-непредвидим, като сред възможните варианти е и Brexit без сделка.

„Ще работя до последно, за да намеря решение със сделка за излизането на Великобритания от ЕС и ще работя за постигането на най-добрите отношения“, посочи още германският канцлер по време на събитие на консерваторите в страната, цитирана от Ройтерс.

„Наша е отговорността да формираме процес по развода“, заяви канцлерът, като допълни, че Германия уважава решението на Великобритания и след развода страната трябва да продължи да бъде ключов европейски партньор.

В същото време по-рано вчера, преди подписването на новия договор за приятелство между Германия и Франция, Меркел заяви във видеообръщение, че именно Барлин и Париж са локомотивите на европейската интеграция, съобщи БТА.

Германският канцлер също така изтъкна силните връзки между двете страни.

По думите й с Договора, който ще бъде подписан в Ахен, тя и френският президент Еманюел Макрон искат да надградят вече постигнатото от Германия и Франция в техните отношения.

„Работим в Европа, искаме да дадем стимули за европейско единство", каза тя. Новият договор за приятелство ще бъде подписан във вторник. Той ще допълни съществуващия Елисейски договор от 1963 г. за приятелство между двете страни, подписан от канцлера Конрад Аденауер и президента Шарл де Гол.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Никой не обръща внемане на особеностите на брексит. Отговорността е за милионите потенциални терористи, които вкара в Европа.

21.01.2019 11:10:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.