• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

БСП се събра на пленум /обновена/

БСП се събра на пленум /обновена/

София /КРОСС/ Днес в централата на БСП на ул. „Позитано" №20 се проведе заседание на Националния съвет на партията. Основната тема, по която дискутираха членовете на НС, бяха мерките за политическо и организационно укрепване на БСП.

От БСП обявиха, че 48-ят конгрес на партията ще се проведе в първата десетдневка през април месец. „Може да е на Лазароден, на Цветница, на Велики четвъртък, все може", каза Миков.
Очаква се на конгреса да бъде определена и стратегията за местните избори.
Лидерът на БСП коментира, че политическите задачи пред партията са свързани с усилване на работата и дейността по приоритетите, свързани със защита на социалните права, утвърждаване на социална държава, законодателна дейност, насочена към намаляване ефектите от крайнодясното управление на четворната коалиция. Основни за БСП са Законът за Народната просвета, данъчните закони и внасяне отново на закона за прогресивно подоходна облагане, законодателна дейност в здравеопазването. Миков заяви, че левицата ще участва активно в обсъждане за пенсионната реформа и законите, свързани с подобряване на съдебната власт.
Миков заяви, че темата за коалиция с АБВ за местните избори не е била обсъждана. Първо ще направим разговор с коалиционните си партньори, каза той.
Драгомир Стойнев пък обяви, че БСП вече има изготвен проект за пенсионната реформа и в началото на февруари ще бъде представен на партньорите.
БСП са отбелязали и някои проблеми, които трябва да бъдат отстранени за по-добро политическо-организационно укрепване на партията.
Левицата залага на работата за обединяване на националните цели. Усилията ще са насочени за нова икономическа политика с конкретни параметри.
От БСП определиха като сериозен пропуск диалога на партията с обществото.
„Има сериозни трудности, пред които сме изправени", каза Бойко Великов. Той отбеляза, че ще се положат усилия за промяната в публичния образ на БСП.
БСП ще засили и постави на водещо място експертното начало в партията, за да има готови кадри за властта.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.