• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Кой ще подкрепи кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър?

Кой ще подкрепи кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър?

/КРОСС/В пленарната зала депутатите от всички парламентарни групи чуха за първи път намерението на премиера да предложи Румяна Бъчварова за вътрешен министър. От ГЕРБ, Реформаторския блок, АБВ, а вероятно и от БДЦ ще подкрепят кандидатурата. Вероятно и ПФ ще я подкрепят, но с едно наум.

Красимир Велчев от ГЕРБ заяви, че колегите му са научили в пленарната зала за кандидатурата на Бъчварова, но ще я подкрепят.

Защо да е изненада? Това е правото на премиера да определи своя екип. Аз мисля, че хората около него са достойни и ще се справят. Велчев сподели, че не е знаел преди това за тази кандидатура и подчерта, че я подкрепя: Както виждате, нещата са много динамични, много бързо се развиват, ние го разбрахме в залата, каза Велчев.

Според реформатора Атанас Атанасов кандидатурата е удачна.

Ние смятаме, че това е много добро решение, защото говори за висока политическа отговорност - вицепремиерът от правителството да поеме този важен пост в тази ситуация. Решението за нас е много добро. Ще ви кажа нещо лично. Аз винаги съм считал, че за българското вътрешно министерство е много разумно да бъде назначена за министър жена, защото жените имат качествата да успокояват нещата и да работят по-спокойно. Човек, за да е министър, не трябва да е продукт на системата, коментира Атанасов.

И Кирил Цочев заяви, че АБВ ще гласува за Бъчварова. Според него Бъчварова е добра фигура, добра кандидатура и Борисов е бил убедителен при представянето й.

Съпредседателите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов останаха с убеждението, че министър-председателят се е пошегувал с тази кандидатура. Това сериозно ли е? - попитаха те.

Ще я подкрепим сигурно, но малко смешно ми се вижда това. Не мисля, че от всеки човек става министър на вътрешните работи.

Ако изпълнява програмата, под която сме се подписали всички, ще я подкрепяме. Ако не изпълнява - дали е Бъчварова, дали е Вучков, дали е Борисов, ние ще сме против, заяви Симеонов.

Патриотичният фронт вероятно ще подкрепи кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър, заяви от своя страна Красимир Каракачанов. 

При положение че министър-председателят е този, който по Конституция съставя кабинета и го предлага, и го предлага на парламента, това е негово право - да предложи един или друг министър. Наше право е да гласуваме, но мисля, че след като министър-председателят е предложил, ние ще подкрепим нейната кандидатура, коментира той. 

За Росен Петров от БДЦ, кандидатурата на Румяна Бъчварова е удачна.

Мисля, че е изненадващ ход, но е много удачен, тъй като по този начин доказа, че не е обвързана с ДПС, коментира той.

Атанас Мерджанов от БСП видя в идването на премиера в парламента и номинацията на Бъчварова признание за нестабилност в управлението.

Интересно хрумване на министър-председателя. Това е втората жена - министър на вътрешните работи, поне по мои спомени. Ще бъде интересно как госпожа Бъчварова ще се справя с ангажиментите в този тежък и много сложен ресор. Интересно е как ще се разменят ролите - госпожа Бъчварова и госпожа Кунева, тъй като по длъжностни характеристики, поне до този момент, госпожа Кунева отговаряше за координацията в сектор "Сигурност", коментира Мерджанов.

Явор Нотев от "Атака" определи номинацията на Бъчварова като политическо назначение.

Аз мисля, че нямаше някой, който да бъде изненадан в залата. Струва ми се, че сега нещата се връщат в една позната формула, министърът, политическата фигура, каза той и добави: Не си представям госпожа Бъчварова в ролята на ръководещ, конкретно операция... или пък автор на такава. Професионалното ръководство в лицето на главния секретар - дано там да сме свидетели на едно истинско попадение.

ДПС ще гласува против персоналните промени в кабинета. ДПС ще се държи точно като опозиция и няма как да подкрепи, каквито и да са структурни промени, подчерта Лютви Местан

Оставката на Вучков е проблем на българското правителство, смята лидерът на ДПС Лютви Местан.

"Право на министър-председателя е да приема оставка и да номинира други. Днешното решение на Бойко Борисов да номинира Румяна Бъчварова и наред с това да поиска оставки на главен секретар и председател на ДАНС, снемат всякакви внушение за каквото и да е задкулисие в отношенията Борисов-ДПС. Подобно задкулисие има само в главите на анализаторите", коментира новината Местан на брифинг след консултациите с президента. Той посочи, че се надява от днес да спрат и спекулациите по тази тема, защото те са обидни и за ДПС, и за премиера Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

калинка руменова

ПОРЕДНАТА КАЛИНКА

05.03.2015 22:05:28

калинка руменова

ПОРЕДНАТА КАЛИНКА

05.03.2015 22:04:47

Анонимен

РУМИ СЬМО НАПРЕД! !! НИЕ СМЕ С ТЕБ !!!!

05.03.2015 21:27:21

Анонимен

ДПС са путки непоръбени начело с педофила Местан

05.03.2015 18:05:27

Анонимен

Да, много е подходяща, даже става и за чеп за зеле, щом Б.Б. я е посочил, но истината е друга: Румяна Бъчварова и партньорката й - съфирмаджийката - Цветелина Бориславова са стар РУСКИ тандем, започнал бурното пране на руски пари и завладяване на Общественото пространство в България ! Сега остава да установим какъв е дялът на Б.Б. в тази далавера, а резултатът, разбира се ще е нулев за надяващите се !

05.03.2015 15:11:30

Анонимен

Майтап.

05.03.2015 13:29:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.